ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Eντυπωσιάζουν το κοινό «της ΜΟΔΑΣ… τα γυρίσματα»

eντυπωσιάζουν-το-κοινό-της-μοδασ-τα-γ-50156

Επιτυχία σημειώνει η περιοδική έκθεση «της ΜΟΔΑΣ… τα γυρίσματα» στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 17, Παλιά), η οποία πραγματοποιείται με τη σύμπραξη της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου (Λ.Ε.Β.).

Με αυτή την έκθεση υλοποιείται η πρώτη απόπειρα να παρουσιαστούν στο Μουσείο της Πόλης τεκμήρια από την εξέλιξη της μόδας στην πόλη μας κατά τον 20ό αιώνα. Οδηγός σ’ αυτή την πορεία είναι οι συλλογές του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, του Δικτύου Μουσείων του Δήμου Βόλου, αλλά και οι πολυάριθμες προσφορές των κατοίκων του Βόλου για τον σκοπό αυτό.

Μέλη και Φίλοι των δυο διοργανωτών, φιλότεχνοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και επιστημονικών φορέων της πόλης καθώς και πολύς κόσμος «πλημμύρισαν» στην κυριολεξία τους φιλόξενους χώρους του Μουσείου για να απολαύσουν μια πολύ ωραία έκθεση, καλοστημένη, πλούσια και τεκμηριωμένη. Η έκθεση περιλαμβάνει 85 τουαλέτες και ενδυματικά σύνολα, 60 ρόμπες, νυχτικά κι εσώρουχα, περισσότερα από 50 ζευγάρια παπούτσια και τσάντες και 250 περίπου συνοδευτικά του ντυσίματος (καπέλα, γραβάτες, βεντάλιες, γάντια), όπου συνυπάρχουν δημιουργίες επώνυμων σχεδιαστών υψηλής ραπτικής, ακριβά ενδύματα δηλωτικά της οικονομικής ευμάρειας των κατόχων τους, ρούχα συνδεδεμένα με ιστορικές προσωπικότητες της βολιώτικης κοινωνίας, προϊόντα ντόπιων επαγγελματιών που διακρίθηκαν στον σχεδιασμό, την κατασκευή και εμπορία ειδών ένδυσης, φορέματα για επίσημες εξόδους αλλά και απλούστερα καθημερινά, ρούχα κάθε κοινωνικής τάξης ενδεικτικά της προσαρμογής στη μόδα κάθε εποχής του ευρύτερου κοινού.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν η σχεδιάστρια μόδας Δήμητρα Αγορά και η εικαστικός Ευρυδίκη Αρκουδογιάννη, δημιουργίες της οποίας είναι οι εικαστικές εγκαταστάσεις και στους δυο ορόφους του Μουσείου.

Η έκθεση «της μόδας… τα γυρίσματα» θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουνίου. Στο πλαίσιο λειτουργίας της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις συνδεδεμένες με το αστικό αλλά και το παραδοσιακό ένδυμα. Ωρες λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή: 10.30 – 13.30, Τετάρτη, Παρασκευή και απόγευμα 18.00 – 21.00. Δευτέρα κλειστά. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2421029878 και 2421033938.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου