ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημιουργικές δράσεις στο Μουσείο Πορταριάς

δημιουργικές-δράσεις-στο-μουσείο-πορ-361920

Για δεύτερη συνεχή χρονιά με τον κύκλο εκπαιδευτικών δράσεων «Αυγουστιάτικα Σου-Κου στο Μουσείο Πορταριάς», τα παιδιά της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μουσείο και τα εκθέματά του. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση και η ψυχαγωγία, μέσα από τις κατασκευές και τις δραστηριότητες που θα διεξαχθούν μέσα στο παραδοσιακό αρχοντικό.

Τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν με υλικά που θα τους προσφέρει το μουσείο, διάφορες κατασκευές όπως σελιδοδείκτες κ.ά. Επίσης, θα αναγνωσθούν παιδικά βιβλία και θα προβληθεί η ταινία «Wall-e», η οποία σχετίζεται με το φυσικό περιβάλλον και την προστασία του. Φυσικά, τα παιδιά θα γνωρίσουν το μουσείο και τα εκθέματά του, μέσα από ξεναγήσεις και παιχνίδια μνήμης και παρατηρητικότητας.

Το Σάββατο 12 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί χειροτεχνία. Τα παιδιά καλούνται να κολλήσουν μακαρόνια διαφόρων ειδών στο χαρτί που τους δίνεται με σχεδιασμένο ένα καράβι, και στη συνέχεια να τα χρωματίσουν με νερομπογιές.

Την Κυριακή 13 Αυγούστου προγραμματίζεται παρακολούθηση της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Wall-e», η οποία θίγει το μείζον θέμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του πλανήτη. Ο Wall-e είναι ένα ρομπότ καθαρισμού αποβλήτων. Ζει εκατοντάδες χρόνια πάνω στη γη μέσα στην απόλυτη μοναξιά, αφού ο πλανήτης είναι πλέον εγκαταλελειμμένος από τους ανθρώπους λόγω της τεράστιας ρύπανσης. Ο μοναδικός σκοπός της ύπαρξής του είναι να καθαρίζει. Η καθημερινότητά του διαταράσσεται όταν γνωρίζει την Eva, ένα ρομπότ εξερευνητή που επισκέπτεται τη γη για τη διεκπεραίωση έρευνας. Η Eva συνειδητοποιεί ότι ο Wall-e έχει ανακαλύψει κατά λάθος το κλειδί για το μέλλον του πλανήτη και θέλει να επιστρέψει γρήγορα στην έδρα της, το πολυτελές διαστημόπλοιο Axiom, όπου πλέον κατοικούν όλοι οι άνθρωποι της γης, για να τους ανακοινώσει το νέο. Ο Wall-e ακολουθεί την Eva μέσα στο γαλαξία και έτσι ξεκινά μια περιπέτεια, 700 χρόνια μακριά από σήμερα. Θα ακολουθήσει χειροτεχνία – κατασκευή ενός ρομπότ από χαρτί.

Το Σάββατο 19 Αυγούστου προγραμματίζεται ανάγνωση του βιβλίου «Οικιακά τέρατα» του Stanislav Marijanovic. Τα παιδιά δημιουργούν και περιγράφουν το δικό τους τέρας και πώς τα επηρεάζει. Στη συνέχεια θα κατασκευάσουν σελιδοδείκτη – τέρας.

Την Κυριακή 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ανάγνωση του βιβλίου «Μάτα, η γουρλομάτα μαύρη γάτα» του Γιώργου Μπουμπούση ή του βιβλίου «Μια μαγική ιστορία με Νεράιδες». Ενασχόληση με παζλ και κατασκευή σελιδοδείκτη.

Το Σάββατο 26 Αυγούστου, χειροτεχνία – κατασκευή της δικής μας πόλης με μπουκάλια.

Την Κυριακή 27 Αυγούστου, δημιουργία φυτολόγιου και ανασκόπηση των δραστηριοτήτων.

Το πρόγραμμα και οι δράσεις του υλοποιούνται από τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, και θα διεξάγονται κάθε Σάββατο και Κυριακή του Αυγούστου από τις 10 π.μ. μέχρι τις 12μ. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Πρόσθετες πληροφορίες στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Πορταριάς, τηλέφωνο 2428099920.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου