ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σημαντική πρωτοβουλία του συλλόγου «Αφέντρες των Αφετών»

σημαντική-πρωτοβουλία-του-συλλόγου-449520

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η έκθεση με παραδοσιακά πηλιορείτικα τεχνήματα του συλλόγου «Οι Αφέντρες των Αφετών» που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού Αφέτες και λειτουργεί κάθε Κυριακή, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Στην έκθεση υπάρχουν φωτογραφίες ανθρώπων που έζησαν στο χωριό, αντικείμενα και έπιπλα παλιά, εργαλεία αγροτικής ζωής, κεντήματα από προγιαγιάδες, γιαγιάδες, μανάδες, πορσελάνες, ασημικά, παραδοσιακές φορεσιές, πολύτιμα βιβλία από το 1820 μέχρι και σήμερα, βιβλία για τα παιδιά. Στην αίθουσα θα λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη και βιβλιοθήκη για τα παιδιά. Επίσης παρουσιάζονται ραπτομηχανές με τις οποίες κοριτσίστικα χέρια έφτιαχναν την προίκα τους, το ονομαστό κοπανέλι, το παλιό γραμμόφωνο με τους δίσκους των 78 στροφών, μπακίρια, είδη καθημερινής χρήσης της νοικοκυράς, λυχνάρια και πολλά ακόμη.

Για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο θα υπάρχουν περισσότερες ώρες επισκεψιμότητας, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς από τον σύλλογο. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για επίσκεψη σε διαφορετικές μέρες της εβδομάδας είναι 2421021695 και 2423033219.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου