ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γη και ουρανό

γη-και-ουρανό-461253

ΓΗ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟ

Οσο κι αν προσπαθούν να παραπέμψουν το θέμα στις καλένδες, υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση που δεν μπορούν να αγνοήσουν, τόνιζε χθες στη στήλη ο πρώην δήμαρχος Ν. Ιωνίας Στ. Φούσκης, επαναφέροντας το θέμα της ανέγερσης νέου δικαστικού μεγάρου στη Νέα Ιωνία, στον χώρο που είχε παραχωρήσει η δημοτική αρχή του ιδίου. Όπως έγραψε και προ ημερών ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο πρώην δήμαρχος, το συγκεκριμένο θέμα το έχει πάρει «πατριωτικά» και αναμένεται να κινήσει γη και ουρανό, ώστε οι αρμόδιοι να βρούνε κοινή συνισταμένη για συνεννόηση στο θέμα.

Β.Κ.

ΤΟ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΗΚΑΝ

Σε αντίθεση με την Εργατική Πρωτομαγιά, στις χθεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν στον Βόλο, δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε φυσικά εκδόθηκε καμία ανακοίνωση–κάλεσμα ενόψει της πανεργατικής απεργίας. Προφανώς κατάλαβαν ότι μοιάζει με κακόγουστη φάρσα το προσκλητήριο… αγώνα, όταν η κυβέρνηση είναι εκείνη που εισηγείται αυτά τα σκληρά μέτρα, που βγάζουν τον κόσμο ξανά στους δρόμους, και αποφάσισαν αυτή τη φορά να κάνουν «την πάπια» για να μην προκαλούν και τη νοημοσύνη όλων.

Β.Κ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ;

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου δεν θεώρησε… απαραίτητο να στείλει την απάντηση του Α.Π.Θ. στη ΔΕΥΑΜΒ, μολονότι ήταν ο φορέας που έχει στοχοποιηθεί για την «κηλίδα» στο λιμάνι, όπου καταλήγουν φρεάτια ομβρίων και αποχέτευσης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, που της κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματα, επίσης δεν θεώρησε… απαραίτητο να ενημερώσει για την προέλευση της κηλίδας, επειδή δεν ήταν εκείνη που παρήγγειλε την ανάλυση. Και επί έναν σχεδόν μήνα, διεξαγόταν «μάχες» για τη… ρύπανση και τον άγνωστο… ρυπαντή, προκαλώντας σύγχυση στην κοινή γνώμη και ανασφάλεια. Λογικό;

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου