ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υποσχέσεις

υποσχέσεις-462770

Υποσχέσεις

Το κλιμάκιο των βουλευτών και των στελεχών της Ν.Δ. που επισκέφτηκε δημόσιες δομές Υγείας στον Αλμυρό και τον Βόλο, δεν κατέγραψε μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο. Οι επικεφαλής του υποσχέθηκαν ότι μόλις το κόμμα τους αναλάβει τα ηνία της χώρας, θα θέσει στο επίκεντρο της κυβερνητικής του πολιτικής τον πολύπαθο τομέα της δημόσιας υγείας. Οίδωμεν.

Γ.Λ.

Ευθείες βολές

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας και βουλευτής ο ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, στη συνέντευξη Τύπου για την σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, εκτός από τις βολές που εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης, επιτέθηκε ξανά στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Βόλου, χαρακτηρίζοντας τες «τον πιο συνεπή σύμμαχο του ΣΕΒ!».

Γ.Λ.

Αγώνας δρόμου

Χωρίς ναυαγοσώστες, λίγες ημέρες πριν την επίσημη έναρξη της κολυμβητικής περιόδου, κινδυνεύουν να μείνουν οι πολυσύχναστες ακτές του Δήμου Βόλου, που βραβεύτηκαν και με τη γαλάζια σημαία.

Η μοναδική εταιρεία που πήρε μέρος στον διαγωνισμό κηρύχθηκε έκπτωτη, γιατί δεν προσκόμισε τα δικαιολογητικά για τους ναυαγοσώστες εγκαίρως.

Με επιστολή της μάλιστα στον Δήμο Βόλου, η εταιρεία έκανε λόγο για… πιέσεις που δέχθηκαν οι ναυαγοσώστες να μη συνεργαστούν μαζί της!

Το αποτέλεσμα είναι ένα: θα χρειαστεί αγώνας δρόμου με νέο διαγωνισμό για να υπάρχει παρουσία στους ναυαγοσωστικούς πύργους.

Ε.Χ.

Στέγη

Στέγη αναζητούν 8 νηπιαγωγεία του Δήμου Βόλου που λειτουργούν σε μισθωμένα κτήρια. Στην οικονομική επιτροπή αποφασίστηκαν οι όροι της διακήρυξης για τα νηπιαγωγεία: 2ο Ν. Αγχιάλου, 15ο Ν. Ιωνίας, 11ο, 21ο Βόλου, 12ο, 13ο, 22ο και 15ο Βόλου.

Το ζητούμενο είναι βέβαια, αντί να αναζητούμε κτήρια να διεκδικηθεί χρηματοδότηση προγράμματος σχολικής στέγης, δεδομένου ότι στον χώρο της προσχολικής αγωγής το πρόβλημα είναι τεράστιο.

Ε.Χ.

Προβληματισμός

Ενώ έχει τη δυνατότητα κυκλοφορίας λεωφορείου δημοσίως χρήσεως για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ωστόσο ο Δήμος Σκιάθου δεν εκτελεί το δρομολόγιο Σκιάθος – Ασέληνος, Αεροδρόμιο, Ξάνεμος, Καλούβια, Ευαγγελίστρια. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχώρησε έτσι στην ανάκληση της άδειας κυκλοφορίας του εν λόγω δημοσίας χρήσεως λεωφορείου. Ο δήμος, όπως αναφέρεται σε απόφασή της, δεν εκτελεί ως οφείλει τα τελευταία χρόνια το εν λόγω δρομολόγιο. Το σκεπτικό της απόφασης της Περιφέρειας, εναντίον της οποίας μπορεί να ασκηθεί προσφυγή, προκαλεί εύλογα προβληματισμό. Γιατί άραγε ο Δήμος Σκιάθου να μη θέλει να εξυπηρετήσει το εν λόγω επιβατικό κοινό;

Κ. Μ.

Ολα για την Αθήνα

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί -σε πρώτη φάση πιλοτικά- το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την έγκαιρη προειδοποίηση και τη δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δυσκολία, στο οποίο έχει ενταχθεί και η Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υποστηριχθούν 700 επιχειρήσεις. Ωστόσο, όλες θα είναι από την Αθήνα, καθώς το πρόγραμμα θα επεκταθεί στις άλλες πόλεις της Ελλάδας στο μέλλον. Εξάλλου, εικόνα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κίνδυνο δεν φαίνεται να υπάρχει, αν και τους τελευταίους μήνες άλλοι φορείς έχουν κάνει μόδα την αξιολόγηση ερωτηματολογίων και τη διεξαγωγή ερευνών…

Κ. Μ.

Καθυστερούν

Εντείνεται ο αγώνας των επικεφαλής των νησιών ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, με το θέμα των παραλιών να παραμένει κορυφαίο στην ατζέντα των θεμάτων που είναι σε εκκρεμότητα. «Μέρα με τη μέρα περιμένουμε τη σχετική απόφαση», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, εκφράζοντας ωστόσο τον έντονο προβληματισμό του, διότι η διαδικασία ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων καθυστερεί, ενώ κατέφθασαν ήδη επισκέπτες στο νησί. Το πρόβλημα της γραφειοκρατίας αποτελεί «σκόπελο» για τους επικεφαλείς των τουριστικών δήμων, οι οποίοι αγωνιούν δικαιολογημένα.

Γ. Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου