ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μήνυμα

μήνυμα-753675

Μήνυμα

Σιγά να μην άφηνε την ευκαιρία χαμένη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Καλωσόρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, όπως διαβάζουμε, στην «Περιφέρεια της συνεργασίας και της συνέργειας», αλλά έριξε και το μήνυμα: «Είναι εύκολο στις επιθυμίες μας να φοράμε το ρούχο της αλήθειας, οι αυταπάτες όμως είναι επικίνδυνες. Όποιοι και αν είμαστε ότι και αν πιστεύουμε πλησιάζει η αναμέτρηση με την πραγματικότητα… Απέναντι σ’ αυτήν την εθνική κρίση, η ατομική ευθύνη του καθενός από εμάς μεγιστοποιείται, γιγαντώνεται. Αποκτά διαστάσεις ιστορικού χρέους απέναντι στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τόπου. Ο ελληνικός λαός, χωρίς αμφιβολία, θέλει την επιστροφή στην κανονικότητα και δεν επιθυμεί τους κόπους του να πάνε στράφι. Δεν μπορούν όλα αυτά να παιχτούν στα ζάρια της εξουσίας. Το μεγάλο ζητούμενο σήμερα είναι η εθνική συνεννόηση. Έστω και στα βασικά. Να οικοδομήσουμε μια νέα πολιτική κουλτούρα συνεργασίας… Κύριε πρόεδρε, η ομόνοια φέρνει θαύματα, η διχόνοια φέρνει δράματα. Ενωμένοι θα πάμε από νίκη σε νίκη. Χωρισμένοι θα πάμε από ήττα σε ήττα».

Β.Κ

Τυχαίο;

Ολοι οι δρόμοι για τους Συριζαίους του Βόλου χθες οδηγούσαν στη Λάρισα. Οι περισσότεροι έδωσαν το παρών στην πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα στο Χατζηγιάννειο, ενώ μάλιστα κάποιοι έσπευσαν να βρεθούν και στις πρώτες σειρές, πολύ κοντά στον πρόεδρο, με αποτέλεσμα σε κάθε πλάνο και φωτο να είναι «μέσα». Τυχαίο; Δεν νομίζουμε.

Β.Κ

Στο Χατζηγιάννειο

Εκτός όμως από τα μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στο Χατζηγιάννειο ήταν και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς, που πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίσης, παρών και ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ στη Μαγνησία Παντελής Μαστρογιάννης και αυτό έχει τη σημασία του, αφού εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει ότι το «ειδύλλιο» των δύο κομμάτων εν όψει εκλογών υφίσταται παρά τις διαψεύσεις για προχωρημένες συζητήσεις.

Β.Κ

Με ξένες πλάτες

Ορισμένοι από όλα τα κόμματα, σπεύδουν τις τελευταίες μέρες να μοστράρουν στο Βόλο ως υποψήφιοι βουλευτές. Διαφημίζουν μάλιστα ότι «έχουν πλάτες στην Αθήνα» και αραδιάζουν διάφορα ονόματα στελεχών, οι οποίοι υποτίθεται ότι τους προωθούν. Προφανώς δεν βασίζονται στις δικές τους πλάτες, οπότε καταλαβαίνετε και ποιους θα εκπροσωπούν σε περίπτωση που εκλεγούν. Πλατάρες μου…

Β.Κ

Αδιαφορία

Ακαθάριστα παραμένουν ακόμη πολλά ρέματα στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, παρότι διανύουμε ήδη το Δεκέμβριο. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί το φαράγγι του Χαλορέματος στις Αφέτες, παρότι οι κάτοικοι της περιοχής το έχουν επισημάνει πολλές φορές. Δυστυχώς, κάποιες περιοχές του Δήμου βρίσκονται στην κυριολεξία στο έλεος του Θεού…

Εντυπωσιασμένοι

Εντυπωσιασμένοι δηλώνουν φέτος όσοι ήρθαν στην πόλη μετά από πολύ καιρό, τόσο με τις κυκλοφοριακές αλλαγές, όσο και με το χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης. Σχεδόν όλοι παραδέχονται πως έχει γίνει δουλειά από τη Δημοτική αρχή, ωστόσο διευκρινίζουν ότι στο τέλος της θητείας θα κριθεί…

Αδιέξοδο

Αψυχολόγητη είναι η συμπεριφορά των Βολιωτών ιδιοκτητών αυτοκινήτων αυτές τις μέρες που πληρώνονται τα τέλη. Το αδιέξοδο, λόγω της οικονομικής αδυναμίας είναι έκδηλο. Ανάμεσα στους κατόχους που αποσύρουν τις πινακίδες τους είναι και ορισμένοι που τελικά αλλάζουν γνώμη και μετά από μικρό διάστημα τις παίρνουν πίσω. Ο κόσμος πραγματικά δεν ξέρει τι να κάνει.

Αντιδράσεις

Τσαλακωμένη είναι η αξιοπρέπεια των γιατρών με την ετεροχρονισμένη ενεργοποίηση του πλαφόν ανά πάροχο. Ο τοπικός ιατρικός κόσμος είναι σφόδρα δυσανασχετημένος. Στη Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη, μένει να αποδειχτεί αν θα αντιδράσει κιόλας και αν… ναι, πως.

Ευαισθησία

Περισσεύει η αλληλεγγύη και η ευαισθησία σε δύσκολες εποχές. Πολλοί Βολιώτες δίνουν το «παρών» στα φιλανθρωπικά μπαζάρ που διοργανώνονται, προκειμένου να βοηθηθούν άποροι, Σύλλογοι και Ιδρύματα, που αναπτύσσουν κοινωνικό έργο. Η ιδιωτική πρωτοβουλία κυριαρχεί στις εποχές της κρίσης, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι «η ισχύς εν τη ενώσει» πάντα φέρνει αποτέλεσμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου