ΤΟΠΙΚΑ

Από τα κοινά στην ιεροσύνη

από-τα-κοινά-στην-ιεροσύνη-736293

Σημαντική στιγμή και όνειρο ζωής αποτελεί για τον 35χρονο Γεώργιο Κορνούτο από τα Καλά Νερά η είσοδός του στην ιεροσύνη, μετά από μια μακρά περίοδο προσφοράς στα κοινά. Ο υποψήφιος διάκονος θα χειροτονηθεί μεθαύριο Κυριακή 14 Οκτωβρίου στον ιερό ναό Αναλήψεως Βόλου από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ανοίγοντας έναν καινούργιο κύκλο πνευματικής ζωής.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο υποψήφιος διάκονος έχει δεκαετή προσφορά στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, ενώ διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών. Είναι έγγαμος, απόφοιτος της Εκκλησιαστικού Λυκείου Βόλου, της Ιερατικής Σχολής Καρδίτσης και του Προγράμματος Επιμορφώσεως, με θέμα «Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, με ειδικότητα την οικογενειακή συμβουλευτική», το Πανεπιστημίου Αιγαίου, την περίοδο 2015 – 2017.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την απόφαση ζωής να χειροτονηθεί, ανέφερε ότι: «Θεωρώ ότι αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί σε αυτό το θέμα, διότι καλό είναι να βοηθήσουμε και τους άλλους και να εργαστούμε για τον επαναευαγγελισμό της κοινωνίας μας».

Ο Γεώργιος Κορνούτος προσέφερε έργο, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές του Δήμου Νοτίου Πηλίου, όπως η Επιτροπή Τουρισμού, ενώ συνέβαλε αποφασιστικά στην αναβίωση του εθίμου του αγιασμού των αλόγων, που τελείται στα Καλά Νερά, στην εορτή της Αναλήψεως.

Υπήρξε ιεροψάλτης των ιερών ναών Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλών Νερών, Αγίου Αθανασίου Αλλης Μεριάς και Αγίου Θεοδώρου του Τύρωνος της ομώνυμης κωμόπολης Καρδίτσας.

«Αυτό που με οδήγησε να προσφέρω στον τουρισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η πεποίθησή μου, ότι στο πρόσωπο του κάθε συνανθρώπου μας συναντούμε τον ίδιο τον Θεό», είπε.

Η επιθυμία να ενταχθεί στον κλήρο έγινε πραγματικότητα με την ένθερμη συμπαράσταση της συζύγου του, Μαρίας – Γεωργίας Στατίρη, η οποία εμφορείται από ανάλογες αρχές και αξίες. Κλείνοντας, σημείωσε ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των συγχωριανών του, στα Καλά Νερά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου