ΤΟΠΙΚΑ

π. Αντώνιος: «Το βραβείο το αφιερώνω στα παιδιά, γιατί το αξίζουν»

π-αντώνιος-το-βραβείο-το-αφιερώνω-στα-736962

Το χθεσινό πρωινό, στις Βρυξέλλες όπου βρίσκονται, ήταν ξεχωριστό για τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου και τα δέκα παιδιά. Ήταν ένα πρωινό ανάτασης και χαράς. Αναγνώρισης και δικαίωσης ενός αγώνα που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και πλέον αποτελεί ένα ακόμη «παράσημο αγάπης», για όλους τους πρωταγωνιστές της Κιβωτού του Κόσμου.

«Το βραβείο του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη το αφιερώνω στα παιδιά της Κιβωτού, διότι το αξίζουν. Ό,τι γίνεται στην Κιβωτό γίνεται για αυτά τα παιδιά. Για να έχουν μία στέγη αυτά τα παιδιά, να διαμορφώσουν έναν καλύτερο χαρακτήρα, να έχουν μία δεύτερη ουσιαστική ευκαιρία στη ζωή» επισήμανε ο π. Αντώνιος Παπανικολάου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, έμπλεος συγκίνησης και ικανοποίησης για τη μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση.

Ταυτόχρονα όμως ο π. Αντώνιος Παπανικολάου, μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, απευθύνει μήνυμα προς την τοπική κοινωνία, με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας της Κιβωτού του Κόσμου, καλώντας τους Βολιώτες να «αγκαλιάσουν» τη δομή και να στηρίξουν τη λειτουργία της.

«Όπου δραστηριοποιείται η Κιβωτός του Κόσμου ξυπνά… το εθελοντικό κίνημα. Το ίδιο έγινε και στον Βόλο εδώ και ένα χρόνο που λειτουργούμε στο Διμήνι. Είμαστε σίγουροι και περιμένουμε και άλλους ανθρώπους να συντρέξουν την προσπάθειά μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ένα χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας της Κιβωτού στον Βόλο, σύμφωνα με τον π. Αντώνιο Παπανικολάου, 400 περίπου εθελοντές παρέχουν τις υπηρεσίες στις διάφορες δράσεις της δομής, στηρίζοντας έτσι ουσιαστικά την όλη προσπάθεια και το κοινωνικό της έργο.

Κατάθεση ψυχής

Η βράβευση του π. Αντώνιου Παπανικολάου στις Βρυξέλλες εξελίχτηκε σε μία γιορτή αγάπης και όχι τυχαία. Η ομόφωνη απόφαση όλων των ευρωβουλευτών, ανεξαρτήτως πολιτικής αφετηρίας, να τιμηθεί με το βραβείου του Καλύτερου Ευρωπαίου Πολίτη ο ίδιος, είχε προετοιμάσει το έδαφος για αυτό.

Περιγράφοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τα πρώτα λεπτά μετά την ανακοίνωση του βραβείου, ο π. Αντώνιος είναι συγκλονιστικός: «Ήταν πολύ συγκινητικές στιγμές. Η μεγαλύτερη χαρά για μένα ήταν ο ενθουσιασμός των παιδιών. Άρχισαν να χειροκροτούν και να ζητωκραυγάζουν. Ήταν χαρούμενα, υπερήφανα.

Με διάπλατα μάτια με ρωτούσαν: «Αλήθεια πατέρα Αντώνιε, αυτό το βραβείο είναι για εμάς»; Τους απάντησα καταφατικά» συνεχίζει ο ίδιος. «Τους είπα, πως αυτό που ουσιαστικά επιβραβεύεται σήμερα, είναι ο δικός σας αγώνας και αυτό τους έκανε να νιώσουν πολύ όμορφα. Συνειδητοποίησαν πως όταν αγωνίζονται για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, αυτό έχει αντίκτυπο θετικό στην κοινωνία» πρόσθεσε ο π. Αντώνιος.

Ο π. Αντώνιος αποκάλυψε επίσης στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι αρχικά από την Ευρωβουλή τού προτάθηκε, να ταξιδέψει μόνος του στις Βρυξέλλες για να παραβρεθεί στην εκδήλωση και να παραλάβει το βραβείο. Εκείνος όμως ξεκαθάρισε εξαρχής ότι δεν είχε νόημα αυτό και ζήτησε να μεταβεί μαζί του και μία αντιπροσωπεία των παιδιών. Έτσι και έγινε τελικά. Παιδιά από τη δομή του Βόλου, της Αθήνας, από την Κόνιτσα, τα Ιωάννινα και τη Χίο ταξίδεψαν μαζί του μέχρι τις Βρυξέλλες.

Η αντιπροσωπεία της Κιβωτού του Κόσμου αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου