ΤΟΠΙΚΑ

Παραμένουν οι δυσλειτουργίες στον ΕΦΚΑ δύο χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του

παραμένουν-οι-δυσλειτουργίες-στον-εφ-736968

Δύο σχεδόν χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ στον Βόλο διαπιστώνουν ότι οι δυσλειτουργίες που είχαν προκύψει το πρώτο διάστημα αντί να αντιμετωπιστούν διογκώνονται. Χθες πραγματοποίησαν στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων (ΠΟΣΕ) ΙΚΑ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), ζητώντας από την πολιτική ηγεσία να επιλύσει τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταγγέλλουν ότι δύο χρόνια τώρα περιμένουν ακόμα το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ, του οποίου το τελικό περιεχόμενο εξακολουθεί να είναι άγνωστο, όπως επίσης και ο χρόνος και ο τρόπος εφαρμογής του.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι σε σχετική επιτροπή, από την πλευρά της διοίκησης ειπώθηκε πως οι υπάλληλοι θα κάνουν χρήση ενός… εγχειριδίου, που θα περιλαμβάνει τις διατάξεις όλων των ενοποιημένων ταμείων.

«Δηλαδή ο συνάδελφος, για παράδειγμα, του πρώην ΟΓΑ θα έχει μπροστά του στον γκισέ τον ασφαλισμένο του πρώην ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.λπ. και θα ψάχνει το «user manual», προκειμένου να τον εξυπηρετήσει. Αλήθεια όσοι το σκέφτηκαν έχουν ποτέ βρεθεί στην «πρώτη γραμμή» της εξυπηρέτησης; Εκτός αν έχουν βρει τον τρόπο να δημιουργήσουν τον «βιονικό» υπάλληλο ή τον «υπεράνθρωπο»», σχολίαζαν υπάλληλοι του ΕΦΚΑ.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, δεν υπάρχουν ακόμα στον ΕΦΚΑ, ούτε Κανονισμός Ασφαλιστικής Λειτουργίας, ούτε Κανονισμός Παροχών, ενώ επιπλέον επισημαίνεται η αδιαφορία και ανευθυνότητα για ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα, τον κλιματισμό και τη θέρμανση στο κτίριο των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στην οδό Θρακών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου