ΤΟΠΙΚΑ

Χρήση πλοηγού για βέλτιστα δρομολόγια

χρήση-πλοηγού-για-βέλτιστα-δρομολόγι-776969

Τη δυνατότητα χρήσης πλοηγού που θα παρέχει οδηγίες για τα βέλτιστα δρομολόγια θα έχει σύντομα στη διάθεσή του το επιβατικό κοινό του Βόλου.

Ο πρόεδρος της Αστικό ΚΤΕΛ Α. Ε. Παναγιώτης Γιόλας ενημέρωσε ότι το Αστικό ΚΤΕΛ συμμετέχει στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Life Green Your Move στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στόχος του έργου Green Your Move είναι η ανάπτυξη μίας εφαρμογής σχεδιασμού διαδρομής με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η οποία θα ελαχιστοποιεί τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συνεργασία έξι εταίρων υπό το συντονισμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Θα εφαρμοστεί στις δεκαέξι μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και ο Βόλος θα είναι η πόλη που θα γίνει η έναρξη χρήσης του πλοηγού.

Αναλυτικά οι άλλες πόλεις που θα συμμετέχουν είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Αλεξανδρούπολη, η Χαλκίδα, η Φλώρινα, τα Ιωάννινα, η Κατερίνη, η Κομοτηνή, η Λαμία, η Λάρισα, οι Σέρρες, η Θήβα, τα Τρίκαλα και η Ξάνθη.

Ο κ. Γιόλας ενημέρωσε ότι η παρουσίαση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ η εφαρμογή του πλοηγού θα ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Ο ίδιος ενημέρωσε παράλληλα ότι η Αστικό ΚΤΕΛ Α. Ε. είναι σε διαδικασία έρευνας για την τηλεματική διαχείριση του στόλου της, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να παρακολουθεί πού βρίσκονται ακριβώς τα λεωφορεία της και σε ποιες ώρες θα βρίσκονται στις προβλεπόμενες στάσεις για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των επιβατών.

Ακόμη, η εταιρεία πιστοποιήθηκε από την ΕΒΕΤΑΜ για το σύστημα διαχείρισης ποιότητας σε δύο δραστηριότητες, σε υπηρεσίες τακτικών αστικών μεταφορών προσώπων με λεωφορεία και στη διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση δημόσιων συμβάσεων προμηθειών.

«Παράλληλα, έχουμε εκπαιδεύσει το προσωπικό μας στην αμυντική οδήγηση και το έχουμε καταρτίσει σε θέματα πρώτων βοηθειών», είπε ο ίδιος.

Η Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. είναι ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, το οποίο καταφέρνει να διατηρεί σταθερή επιβατική κίνηση παρά την οικονομική κρίση και τα προβλήματα που προκαλεί.

Η Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε. καταφέρνει να διατηρεί σταθερή επιβατική κίνηση, καθώς η εταιρεία καταβάλλει αδιάκοπες προσπάθειες προκειμένου να καλλιεργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης.

«Εμείς θέλουμε να «χτίσουμε» μία προσωπική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ του Αστικού ΚΤΕΚ και του επιβατικού κοινού και να ανταποδώσουμε στην κοινωνία τη στήριξη που μας παρέχει εδώ και πολλά χρόνια, από το 1948», είπε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου