ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ξάφριζαν χρυσαφικά από σπίτια και ξενοδοχεία

ξάφριζαν-χρυσαφικά-από-σπίτια-και-ξεν-777625

Έκλεψαν μέσα σε τρεις μέρες κοσμήματα αξίας περίπου 20.000 ευρώ και άλλα αντικείμενα από δύο σπίτια και χώρο ξενοδοχείου.

Στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Σκοπέλου έπεσαν οι κλέφτες που ξάφριζαν αντικείμενα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από σπίτια και άλλους στόχους και εξαφανίζονταν.

Οι διαρρήκτες που είχαν αναστατώσει το τελευταίο διάστημα το νησί αποδείχτηκε ότι είναι ένα ζευγάρι.

Η γυναίκα είναι υπήκοος Βουλγαρίας ηλικίας 53 ετών, ενώ ο άνδρας ημεδαπός ηλικίας 48 ετών.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους και ταυτοποίησαν τους δράστες μετά από πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση τους από τις περιγραφές μαρτύρων.

Εντόπισαν το ζευγάρι και στη συνέχεια το συνέλαβαν και το οδήγησαν χθες στη Δικαιοσύνη.

Ο 48χρονος κατείχε και παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα τσαντάκι που περιείχε ένα χρυσό δαχτυλίδι το οποίο είχε αφαιρεθεί από χώρο ξενοδοχείου στις 4 Αυγούστου και ένα κινητό τηλέφωνο που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.

Σε βάρος των δραστών η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για κλοπές που διαπράχτηκαν σε δύο σπίτια και χώρο ξενοδοχείου.

Προανακριτικά οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το περασμένο Σάββατο οι δράστες αφαίρεσαν από 82χρονο κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Επιπλέον, το διάστημα από το περασμένο Σάββατο και έως την Τρίτη οι δράστες διέπραξαν άλλες δύο κλοπές. Αφαίρεσαν από την κατοχή 66χρονου ένα τσαντάκι που περιείχε ένα ρολόι, ένα χρυσό δαχτυλίδι και διάφορα προσωπικά έγγραφα, ενώ εισέβαλαν και σε δωμάτιο ξενοδοχείου και έκλεψαν ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Το ζευγάρι οδηγήθηκε χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελία Βόλου και εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπή αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και σε βάρος της γυναίκας επιπλέον δίωξη για παράβαση δικαστικής απόφασης καθώς εις βάρος της είχε επιβληθεί απέλαση.

Οι συλληφθέντες δικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκαν η γυναίκα σε συνολική ποινή φυλάκισης 42 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ και ο άνδρας σε ποινή φυλάκισης 38 μηνών.

Καθώς το ζευγάρι είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές με παρόμοιες κλοπές το Δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή προς πέντε ευρώ ημερησίως και δεν αναγνώρισε τη δυνατότητα η ποινή να έχει 3ετή αναστολή ούτε και τη δυνατότητα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο 48χρονος είχε σε βάρος του περιοριστικούς όρους για κλοπές, ενώ η γυναίκα είχε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και ήταν καταχωρημένη στον κατάλογο ανεπιθύμητων.

Στο Δικαστήριο οι κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν τις πράξεις τους και δεν ζήτησαν συγγνώμη ούτε έδειξαν και μεταμέλεια.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και πάλι στο ζευγάρι. Η Εισαγγελία Βόλου εκτέλεσε παραγγελία φυλάκισης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου