ΑΛΜΥΡΟΣ

«Πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού

πράσινο-φως-από-το-δημοτικό-συμβούλ-777629

Με την προϋπόθεση ότι η νέα πρόσβαση για τον κρατικό αερολιμένα Αλμυρού – Νέας Αγχιάλου θα περνά από αναδασωτέο δρόμο του Δήμου Αλμυρού που θα ασφαλτοστρωθεί, εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση η σχετική πρόταση της εταιρείας Apella που στοχεύει στη δημιουργία μονάδας επισκευής και συντήρησης αεροσκαφών δίπλα από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στον Αλμυρό.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπου της εταιρείας που ανέπτυξε στο Σώμα την πρόταση και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων. Παράλληλα, ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, αναφέρθηκε στα οφέλη της σημαντικής επένδυσης, η οποία είναι προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ανοίξει 250 θέσεις εργασίας.

Η πρόταση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού εγκρίθηκε ομόφωνα και από την ομάδα της πλειοψηφίας και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας των κ.κ. Σάββα Τσόγκα, Σπύρου Ράππου, Κωνσταντίνου Κράνα, που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών που εγκρίθηκε για τη νέα πρόσβαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να χρησιμοποιηθεί στα πρώτα 1.400 μέτρα οδός του αναδασμού, η οποία συμβάλλει με την παράπλευρη ( SR ) της εθνικής οδού ( ΑΔ ΠΑΘΕ ) στο ύψος του Κροκίου και η οποία έχει πλάτος 800 μέτρων.

Τα τελευταία 382 μέτρα θα αποτελέσουν νέα χάραξη, καταλαμβάνοντας έκταση ιδιοκτησίας του επενδυτικού σχήματος.

Συνολικά, η οδός θα έχει μήκος 1.782 μέτρα. Η κυριότητά της θα ανήκει στον Δήμο Αλμυρού.

Η υπάρχουσα οδός, που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως οδός σύνδεσης του αεροδρομίου Αλμυρού – Νέας Αγχιάλου με το οδικό δίκτυο της περιοχής, αποτελεί κατά τα πρώτα 1.400 μέτρα οδό του αγροτικού αναδασμού, έχει ελάχιστο κυκλοφοριακό φόρτο και εξυπηρετεί κυρίως την κυκλοφορία αγροτικών μηχανημάτων, απαιτείται δε να επεκταθεί, με νέα χάραξη, κατά 382 μέτρα προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύνδεση με το αεροδρόμιο Αλμυρού – Νέας Αγχιάλου.

Ο κυκλοφοριακός φόρτος, που θα φέρει η οδός σύνδεσης, θα οφείλεται κατά κύριο λόγο στη λειτουργία του αεροδρομίου.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού θα διαβιβαστεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για έγκριση και αδειοδότηση. Η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού δίνει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει η υλοποίηση της σημαντικής επένδυσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου