ΤΟΠΙΚΑ

Πειθαρχικές ποινές σε Πακιστανούς κρατούμενους για επεισόδιο έντασης

πειθαρχικές-ποινές-σε-πακιστανούς-κρ-777779

Από πειθαρχικό συμβούλιο πέρασαν προχθές οι Πακιστανοί κρατούμενοι στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου που την περασμένη Δευτέρα προκάλεσαν σκηνικό έντασης.

Οι τρεις Πακιστανοί που κατηγορήθηκαν ότι αρνούνταν πεισματικά να μπουν στα κελιά τους κλήθηκαν σε απολογία.

Ο ένας από τους τρεις προέκυψε ότι δεν έφερε ευθύνη για το επεισόδιο και ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο υπήρχε στο σημείο της έντασης ήταν για να εκτελέσει χρέη μεταφραστή μεταξύ των διαμαρτυρόμενων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Οι άλλοι δύο προέκυψε ότι είχαν τελέσει απείθεια. Παρά τις επανειλημμένες προτροπές των σωφρονιστικών υπαλλήλων να μπουν στα κελιά τους και να αποκατασταθεί η τάξη εκείνοι αρνούνταν να υπακούσουν επίμονα και επί ώρες.

Σε βάρος λοιπόν του ενός Πακιστανού επιβλήθηκε μεταγωγή σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης. Σε βάρος του δεύτερου υπαιτίου του επεισοδίου, επιβλήθηκε στέρηση δικαιώματος παροχής εργασίας και στέρηση δικαιώματος συμμετοχής σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης επί έναν χρόνο.

Επισημαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα προκαλούνται συχνά σκηνικά έντασης στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατούμενοι είναι χωρισμένοι σε δύο ομάδες, μία των Πακιστανών και μία των Ρομά, οι οποίες διαπληκτίζονται συχνά μεταξύ τους και ταυτόχρονα διαμαρτύρονται για συνωστισμό των φυλακών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από περίπου δέκα μέρες οι δύο ομάδες ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα να σημειωθούν και τραυματισμοί. Συνολικά τέσσερις κρατούμενοι είχαν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για την παροχή πρώτων βοηθειών. Οι φυλακισμένοι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου.

Μετά από αυτό το επεισόδιο και μέχρι σήμερα φαίνεται ότι το κλίμα δεν έχει εξομαλυνθεί και ότι τα επεισόδια συνεχίζονται.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου