ΤΟΠΙΚΑ

Μετάνιωσε ο 42χρονος που εξύβριζε αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.

μετάνιωσε-ο-42χρονος-που-εξύβριζε-αστυν-48147

«Συγγνώμη» ζήτησε ο 42χρονος ημεδαπός που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στον Βόλο, ο οποίος σε κατάσταση μέθης και ψυχικής υπερδιέγερσης απειλούσε και εξύβριζε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αντιστεκόταν σθεναρά στη σύλληψή του.

Ο 42χρονος, που προκάλεσε όλο αυτό το επεισόδιο όταν οι αστυνομικοί που τους προσέγγιζε ο ίδιος για να τον βοηθήσουν να βρει το αυτοκίνητό του, του ζήτησαν τα στοιχεία του, μετάνιωσε για τις πράξεις του και ζήτησε συγγνώμη από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. την επόμενη κιόλας μέρα του επεισοδίου.

Χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο δικηγόρος του που τον εκπροσώπησε στο δικαστήριο είπε ότι ο κατηγορούμενος είχε καταναλώσει αλκοόλ και δεν είχε συναίσθηση των πράξεών του.

Το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού, τον έκρινε όμως ένοχο για απειλή, εξύβριση και αντίσταση, και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης οχτώ μηνών με τριετή αναστολή, εφέσιμη.

Ο 42χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απειλούσε και εξύβριζε τους αστυνομικούς επικαλούμενος γνωριμία του με υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στην Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό να προκαλέσει φόβο και τρόμο.

Βέβαια οι πράξεις του το επίμαχο βράδυ τον οδήγησαν με τα χέρια στις χειροπέδες, στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου