ΤΟΠΙΚΑ

Επανασυνδέσεις ρεύματος στον Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου

επανασυνδέσεις-ρεύματος-στον-δήμο-ζα-48805

Ξεκινά και στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου το πρόγραμμα επανασυνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος στα νοικοκυριά καταναλωτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το πρώτο βήμα για την εφαρμογή του προγράμματος, που αναμένεται να ξαναφέρει το… φως σε φτωχά σπιτικά, έγινε με την υπογραφή από τον δήμαρχο Πατή Κουτσάφτη της απόφασης για τη συγκρότηση της επιτροπής που θα αναλάβει να ελέγχει τις προϋποθέσεις επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε εφαρμογή νόμου του 2017. Ο νόμος αφορά στην εφάπαξ χορήγηση ειδικού επιδόματος για τη στήριξη των καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, προκειμένου να καλύψουν βασικές ενεργειακές ανάγκες. Πρόκειται για καταναλωτές που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσχέρειες, και οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η επιτροπή που θα εξετάσει τις αιτήσεις αποτελείται από τον κ. Κοντογιώργο Απόστολο, αντιδήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου, ως εκπρόσωπο του ήμου, με αναπληρωτή του τον κ. Σουλδάτο Απόστολο, αντιδήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου, τον κ. Λάππα Στέφανο ως εκπρόσωπο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε.) της Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας-Περιοχής Βόλου και τον κ. Σιαφά Αθανάσιο ως εκπρόσωπο του προμηθευτή ΔΕΗ Α.Ε. με αναπληρωτή τον κ. Κουπριντζιώτη Βασίλειο.

Συντονιστής της επιτροπής ορίστηκε ο υπάλληλος του δήμου, κ. Οικονόμου Γεώργιος, ο οποίος ταυτόχρονα θα εκτελεί και χρέη γραμματέα της Επιτροπής.

Οι συνεδριάσεις της επιτροπής θα γίνονται κατόπιν πρόσκλησης που θα απευθύνει στα μέλη ο συντονιστής, και θα λαμβάνουν χώρα στο Δημοτικό Κατάστημα Ζαγοράς στη Ζαγορά.

Μετά τη σύσταση της επιτροπής αναμένεται να ανακοινωθεί ο χώρος και ο χρόνος όπου μπορούν να κατατίθενται οι αιτήσεις από τους δημότες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου