ΤΟΠΙΚΑ

Διεθνής διάκριση του 2ου ΕΚ Βόλου

διεθνής-διάκριση-του-2ου-εκ-βόλου-118278

Σημαντική διάκριση απέσπασε κατασκευή με τη σφραγίδα του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου και του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου, που συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό στη Φρανκφούρτη. Το εμπνευσμένο έργο – πρόταση των δύο σχολείων βρίσκεται στην τελική πεντάδα, εν μέσω 600 συμμετοχών απ’ όλο τον κόσμο, διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο του νικητή.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Είναι η δεύτερη φορά που το ίδιο σχολείο κατατάσσεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων θέσεων του θεσμού, διατυπώνοντας καινοτόμες προτάσεις και κατασκευές, που έχουν ως θέμα τον αυτοματισμό των κτιρίων.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές κατασκεύασαν εφαρμογή που επιτρέπει την καταγραφή της κατανάλωσης ρεύματος, νερού και φυσικού αερίου σε ένα σπίτι, με τη βοήθεια του ίντερνετ. Μέσα από τη συγκεκριμένη κατασκευή, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μπορεί να έχει εικόνα για τις μονάδες ρεύματος, νερού ή φυσικού αερίου που καταναλώνει, ανά πάσα στιγμή, μέσω του smartphone ή του τάμπλετ που διαθέτει, σε όποιο σημείο της γης κι αν βρίσκεται, χωρίς να απαιτείται η μέτρηση επιτόπου.

Στη διάρκεια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου στη Φρανκφούρτη, θα ανακοινωθεί ποιο από τα πέντε υποψήφια έργα θα λάβει το μεγάλο βραβείο του διαγωνισμού ΚΝΧ, στον οποίο συμμετέχουν, σημειωτέον, μεγάλες εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο πεδίο.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο διευθυντής του 2ο Εργαστηριακού Κέντρου, το οποίο υποστηρίζει εργαστηριακά το 1ο ΕΠΑΛ και το 4ο ΕΠΑΛ, Γιάννης Μπερέτας, επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντική για το σχολείο η συμμετοχή στην τελική πεντάδα για δεύτερη φορά.

Το πρότζεκτ, που ξεκίνησε να υλοποιείται εργαστηριακά πριν από τρία χρόνια με τη συμμετοχή μαθητών του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Βόλου, στο οποίο λειτουργεί τομέας ηλεκτρολογίας, ανοίγει ένα παράθυρο στην αξιοποίηση υλικών, προκειμένου να παραχθεί ένα καινοτόμο αποτέλεσμα.

Το ευχάριστο νέο κοινοποιήθηκε χθες στον διευθυντή, ο οποίος με τη σειρά του θα το γνωστοποιήσει σήμερα στους μαθητές του σχολείου. Ο κ. Μπερέτας χαρακτήρισε «ευχάριστη έκπληξη» τη διεθνή αποδοχή της πρότασης του σχολείου, τονίζοντας παράλληλα ότι αποτελεί ηθική επιβράβευση για τους μαθητές.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι εκτός από το βραβείο της επιτροπής στον παραπάνω διεθνή διαγωνισμό, απονέμεται και το βραβείο κοινού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που διεξάγεται διαδικτυακά στη σελίδα https://contest.knx.org/en/vote και μπορεί όποιος επιθυμεί να ψηφίσει υπέρ του έργου του σχολείου, που φέρει τον τίτλο «The Green City, using KNX & IoT».

Τόσο τα βασικά βραβεία όσο και το βραβείο κοινού, θα ανακοινωθούν στις 20 Μαρτίου, όπως προαναφέρθηκε, στο πλαίσιο της έκθεσης Light + Building στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, που αποτελεί κορυφαίο θεσμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου