ΤΟΠΙΚΑ

Συγκεντρώνουν δώρα για την «Κιβωτό του Κόσμου»

συγκεντρώνουν-δώρα-για-την-κιβωτό-το-162384

Στο πλαίσιο της αστρονομικής ομιλίας σήμερα

Σήμερα Κυριακή 14 Ιανουαρίου, στις 8μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αστρονομική ομιλία του νέου έτους στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο), από τον οικονομολόγο και πρώην πρόεδρο του Ομίλου Φίλων της Αστρονομίας Θεσσαλονίκης κ. Μάρκο Αστρίδη με θέμα: «Παρατήρηση και έρευνα μεταβλητών αστέρων και διπλών συστημάτων».

Πριν από την ομιλία θα κοπεί η καθιερωμένη βασιλόπιτα της Εταιρείας, που φέτος γιορτάζει τα 28 της χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας της, με τις αστροβραδιές, τις Σχολές Αστρονομίας, το περιοδικό «Ουρανός», το Θερινό Σχολείο Αστρονομίας, τις Ολυμπιάδες, τις εκπαιδεύσεις μαθητών στη NASA και πολλά, πολλά άλλα.

Στην αρχή της ομιλίας θα συγκεντρωθούν και διάφορα μικροδέματα, προσφορά των προσερχομένων, με δώρα και φάρμακα, κυρίως, για τους τροφίμους της «Κιβωτού του Κόσμου», με την οποία η Εταιρεία, ήδη από πέρυσι, απέκτησε ιδιαίτερο δεσμό. Κάνει ενημερωτικές ομιλίες προς τα παιδιά, αστροβραδιές, παρατηρήσεις στους χώρους της στο Διμήνι και από φέτος εγκαινιάζει και μαθήματα Αστρονομίας, για όσα επιθυμούν, στα πλαίσια της Σχολής Αστρονομίας, που άρχισε μόλις χθες τη λειτουργία της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου