ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτή σήμερα η τοπική αγορά

ανοιχτή-σήμερα-η-τοπική-αγορά-162489

Κάλεσμα του Εμπορικού συλλόγου Βόλου – Ν. Ιωνίας στους καταναλωτές να στηρίξουν τα τοπικά καταστήματα

Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα σήμερα Κυριακή 14 Ιανουαρίου, και η τοπική αγορά θα λειτουργήσει από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία προβλέπει ότι τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Ν. Ιωνίας, προτείνει να λειτουργήσουν προαιρετικά τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με το προαναφερθέν ωράριο.

Οι έμποροι της περιοχής μας εναποθέτουν τις ελπίδες τους για αύξηση της κίνησης στην εκπτωτική περίοδο, μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής, που προηγήθηκε. Όπως σημειώνει, εξάλλου, ο πρόεδρος του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, Απόστολος Οντόπουλος «αρκετοί καταναλωτές ήταν συγκρατημένοι στις αγορές τους, στη διάρκεια των γιορτών, εν αναμονή της έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος καλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις την περίοδο των εκπτώσεων, καθώς οι χαμηλές τιμές που προέρχονται από την έκπτωση ανταποκρίνονται σε όλα τα «βαλάντια» αλλά κυρίως ανταποκρίνονται στην ποιότητα. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από υπερφορολόγηση, έλλειψη ρευστότητας και καθημερινά παλεύουν με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και την οικονομική ανασφάλεια. Κάθε μικρομεσαία επιχείρηση του τόπου μας στηρίζει την οικονομία , την επιχειρηματικότητα και το εργατικό δυναμικό της χώρας μας. Γι΄ αυτό, λοιπόν, Βολιώτη καταναλωτή αυτή τη φορά διάλεξε να αγοράσεις αυτό που χρειάζεσαι από τον έμπορο της γειτονιάς σου, φίλο και γνωστό του τόπου σου» επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου – Ν. Ιωνίας εφιστά την προσοχή των επαγγελματιών και υπογραμμίζει: «Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου