ΤΟΠΙΚΑ

Τις επόμενες μέρες το πόρισμα για το εργατικό ατύχημα στη Β΄ ΒΙΠΕ

τις-επόμενες-μέρες-το-πόρισμα-για-το-ερ-163490

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας για το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στη ΒΙΠΕ πριν από λίγες μέρες, όταν, κατά τη διάρκεια εργασιών εκφόρτωσης πίσσας στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, τραυματίστηκαν δύο άτομα, ένας 54χρονος που υπέστη εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια, και νοσηλεύεται στο Θριάσιο, και ένας 45χρονος με ελαφρά τραύματα.

Από προχθές, κλιμάκιο της Επιθεώρησης, άρχισε να λαμβάνει καταθέσεις για το ατύχημα που σημειώθηκε στις 9 Ιανουαρίου, ώστε να συνταχθεί η έκθεση για τα αίτια του ατυχήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις πρώτες καταθέσεις που έχουν δοθεί, κατά τη διάρκεια μεταφοράς της πίσσας, διαπιστώθηκε πως η αντλία του βυτίου με την οποία γινόταν η μεταφορά ήταν προβληματική, για αυτό και ο οδηγός του βυτιοφόρου αποχώρησε από τον χώρο προκειμένου να αντικαταστήσει την αντλία.

Οι δύο εργαζόμενοι ωστόσο παρέμειναν στον χώρο, λειτουργώντας τον αγωγό του βυτιοφόρου προκειμένου να μην παγώσει η πίσσα και κριθεί ακατάλληλη προς χρήση, όταν κάποια στιγμή «έσκασε» η αντλία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο 54χρονος, πιο σοβαρά, και ο δεύτερος εργαζόμενος 45 χρόνων ελαφρά.

Σημειώνεται ότι μετά το ατύχημα η αστυνομία συνέλαβε τον 27χρονο οδηγό και τον 41χρονο ιδιοκτήτη του βυτιοφόρου, οι οποίοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα, και με προφορική εντολή του Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εναντίον του οδηγού και του ιδιοκτήτη του βυτιοφόρου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και για πρόκληση ελαφράς σωματικής βλάβης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου