ΤΟΠΙΚΑ

Σε τροχιά συνεδρίου το Κίνημα Αλλαγής

σε-τροχιά-συνεδρίου-το-κίνημα-αλλαγής-164953

Σε τροχιά ιδρυτικού συνεδρίου μπαίνει ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς, καθώς στην πρώτη συνεδρίαση της Συντονιστικής Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ) αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών στην πορεία προς το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 16-18 Μαρτίου στην Αθήνα. Στις 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογή των συνέδρων της Μαγνησίας. Το μέτρο δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Οι εκλογές θα γίνουν με βάση το μητρώο που καταρτίστηκε στις εκλογές για την ανάδειξη εκλογής προέδρου του νέου φορέα. Στη Μαγνησία, όπως είναι γνωστό, στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 2.889 πολίτες. Η εκλογή των συνέδρων θα γίνει ανά καλλικρατικό δήμο με μονοσταυρία.

Την έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών κηρύσσει με συνεδρίασή της η Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, μεθαύριο Κυριακή, ενώ παράλληλα ανοίγει το μητρώο του Κινήματος Αλλαγής, με ηλεκτρονική μάλιστα πλατφόρμα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων.

Από τις 15 Ιανουαρίου και για έναν μήνα, έως τις 14 Φεβρουαρίου, θα γίνει προετοιμασία των κειμένων διαλόγου και θα ακολουθήσει προσυνεδριακός διάλογος από τις 15 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου. Στον Βόλο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κεντρική προσυνεδριακή εκδήλωση προβλέπεται περί τα τέλη Φεβρουαρίου, με ομιλητή κεντρικό στέλεχος από την Αθήνα.

Στη συνεδρίαση της Οργανωτικής επιτροπής, την Κυριακή, αναμένεται να αποφασιστεί το ποσοστό των συνέδρων που θα εκλεγούν και η συγκρότηση των επιτροπών, των ομάδων εργασίας και των γραμματειών για το πρόγραμμα, τη διακήρυξη, τη διεθνή θέση της χώρας, το καταστατικό, τον προσυνεδριακό διάλογο και τα οικονομικά.

Όσοι θέλουν να μετάσχουν σε κάθε μία γραμματεία θα πρέπει να το δηλώσουν, ενώ θα ανακοινωθούν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις εκλογικές διαδικασίες, το αναλυτικό πρόγραμμα μέχρι το συνέδριο και η δημιουργία του Φόρουμ Νέας Γενιάς, που αναμένεται να αναλάβει ο εκπρόσωπος Τύπου και επικεφαλής της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Η εκλογή συνέδρων

Οι κάλπες για την εκλογή των 1.500 περίπου συνέδρων (άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι «διορισμένοι») θα στηθούν πιθανότατα στα ίδια σημεία που λειτούργησαν ως εκλογικά κέντρα και τον προηγούμενο Νοέμβριο στη Μαγνησία, την Κυριακή στις 4 Μαρτίου. Θα έχει προηγηθεί άνοιγμα των μητρώων μελών, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους από τους 2.889 πολίτες πήραν μέρος στην εκλογή του επικεφαλής, να δηλώσουν αν θέλουν να είναι μέλη του νέου κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διαδικασία στην οποία οι προσερχόμενοι επέλεγαν αν θα είναι μέλη ή φίλοι του νέου σχήματος, οι περισσότεροι δήλωσαν ότι θέλουν να λάβουν μέρος ως μέλη και στις ιδρυτικές διαδικασίες.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου