ΤΟΠΙΚΑ

Προοπτικές χρηματοδότησης του Λιμανιού από πόρους της ΕΕ

προοπτικές-χρηματοδότησης-του-λιμαν-165003

57 λιμένες της χώρας, μεταξύ των οποίων και του Βόλου, έχουν ενταχθεί στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, γεγονός που τους δίνει σημαντικές δυνατότητες χρηματοδότησης από ενωσιακούς πόρους, ενώ τους εντάσσει και στον ενιαίο σχεδιασμό της ΕΕ.

Τα λιμάνια θα εντάσσονται στον Διάδρομο που συνδέει μεγάλα τμήματα της Κεντρικής Ευρώπης, με λιμένες της Βόρειας, Βαλτικής, Μαύρης και Μεσόγειας Θάλασσας (Orient – East Med), ο οποίος συνδέει τα γερμανικά λιμάνια της Βρέμης, του Αμβούργου και του Ροστόκ με τα ελληνικά λιμάνια, διασχίζοντας την Τσεχία, την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Κόμβους σε αυτό τον διάδρομο θα αποτελούν οι ελληνικοί λιμένες Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου, που έχουν ενταχθεί στο Κεντρικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο.

Στον Διάδρομο θα εντάσσεται το σύνολο των λιμένων που ανήκουν στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο. Είκοσι ένας λιμένες, μεταξύ των οποίων και ο λιμένας Βόλου, έχουν ενταχθεί στο Εκτεταμένο Διευρωπαϊκό Δίκτυο, ενώ οι υπόλοιποι 25 έχουν ενταχθεί στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών (ΔΔΜ).

Τα παραπάνω έκανε γνωστά ο γενικός γραμματέας λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης, μετά την παρουσίαση της μελέτης του ΤΑΙΠΕΔ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου