ΤΟΠΙΚΑ

Τραυματισμός μαθητή σε Νηπιαγωγείο του Βόλου

τραυματισμός-μαθητή-σε-νηπιαγωγείο-τ-165081

Τραυματισμός μαθητή χθες το πρωί την ώρα του διαλείμματος στο 35ο Νηπιαγωγείο Βόλου, που από τις αρχές της εβδομάδας λειτουργεί σε νέο κτίριο στο πρώην Πολυδύναμο Κέντρο Αλυκών, αναστάτωσε γονείς νηπίων, που αντιδρούν στη στέγαση του σχολείου στο συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο χαρακτηρίζουν επικίνδυνο.

Ο 6χρονος μαθητής βρισκόταν στο προαύλιο μαζί με άλλους συμμαθητές του και έπαιζε, όταν στις 11:30 περίπου το πρωί, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, χτύπησε το κεφαλάκι του σε δοκάρι, όπου υπήρχε κούνια. Ο τραυματισμός, όπως αποδείχθηκε στο νοσοκομείο, δεν ήταν σοβαρός, ωστόσο από την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου κρίθηκε αναγκαία η κλήση ασθενοφόρου ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του μαθητή στο Αχιλλοπούλειο.

Το συμβάν χαρακτηρίστηκε από γονείς που αντιδρούν στη μεταστέγαση του σχολείου ως «το πρώτο ατύχημα». «Εχουμε επισημάνει ότι το κτίριο δεν είναι κατάλληλο για τη φιλοξενία νηπιαγωγείου και ότι μπορούν να γίνουν ατυχήματα. Δυστυχώς έχουμε ήδη το πρώτο ατύχημα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου γονέων των μαθητών, κ. Π. Τζίκας.

Με φόντο το συμβάν, οι γονείς ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν.

Το ατύχημα πάντως, έως και το μεσημέρι, δεν αναφέρθηκε από την προϊσταμένη του σχολείου στον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Πολύζο, ο οποίος ερωτηθείς για το θέμα δήλωσε άγνοια και δεν προέβη σε κανέναν σχολιασμό.

Το σχολείο, αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας, Δέσποινα Κότογλου. «Επιμένω ότι δεν νιώθω ενοχές για τη μετεγκατάσταση του σχολείου, από μία αίθουσα του 28ου Δ.Σ. Βόλου σε ένα κτίριο που έχει εγκριθεί να λειτουργήσει ως νηπιαγωγείο από την επιτροπή καταλληλότητας. Παράλληλα, φροντίζουμε να κάνουμε παρεμβάσεις και σε ό,τι ακόμη μας ζητούν, έστω κι αν για τα συγκεκριμένα ζητήματα δεν υπάρχουν παρατηρήσεις είτε από την υγειονομική επιτροπή είτε από τον ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων). Ηδη απομακρύναμε την κούνια, ενώ βρίσκομαι σε συνεννόηση με τον ΟΣΚ για το υλικό με το οποίο θα κλείσουμε την εξωτερική σκάλα που έχει καταδειχθεί ως επικίνδυνη για τα παιδιά. Προσπαθούμε για το καλύτερο», σημείωσε η κ. Κότογλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου