ΤΟΠΙΚΑ

Μηνύματα ήθους στα παιδιά μετέφεραν η Αννα Βερούλη και Νίκος Μιχαλόπουλος

μηνύματα-ήθους-στα-παιδιά-μετέφεραν-η-753653

Συγκινημένοι, πλουσιότεροι σε συναισθήματα και γνώση, αλλά και πίστη για τη δύναμη… που βρίσκεται μέσα τους, ένιωσαν όλοι όσοι βρέθηκαν και συμμετείχαν χθες, σε μια μοναδική διαδραστική εκδήλωση, με τη συμμετοχή των γνωστών πρωταθλητών και εκπαιδευτικών, Άννας Βερούλη και Νίκου Μιχαλόπουλου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας.

Η Άννα Βερούλη, αναφέρθηκε στα δικά της πρώτα βήματα στον αθλητισμό, όταν οι αποτυχίες διαδέχονταν τις επιτυχίες και οι αμφισβητήσεις ακολουθούσαν τις επιβραβεύσεις. Θέλοντας να μεταφέρει το παράδειγμα στα παιδιά, ώστε να ακολουθούν τα όνειρά τους, να προσπαθούν και να αγωνίζονται, τόνισε ότι αν είχε ακούσει την προτροπή της δικής της γυμνάστριας στο σχολείο πριν χρόνια, δεν θα είχε γίνει ποτέ αθλήτρια, ενώ η αγάπη και το όνειρό της, έγιναν αληθινά, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες της Αθήνας το 1982, και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ελσίνκι το 1983…

Ο συγγραφέας, πρωταθλητής και σύντροφος της Άννας Βερούλη, Νίκος Μιχαλόπουλος σε μια άκρως συγκινητική και παραδειγματική ομιλία, μίλησε για τη δύναμη του ονείρου, την πίστη, την ενέργεια, τη σημασία του παράγοντα της τύχης με την έννοια των ευκαιριών, που εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε, την αναγκαιότητα της υπέρβασης. Ο ίδιος για πολλά χρόνια υπήρξε πρωταθλητής στον ακοντισμό με Πανελλήνια ρεκόρ, ενώ σήμερα είναι πρωταθλητής στη σκοποβολή, στο ολυμπιακό αγώνισμα του αεροβόλου πιστολίου ανδρών, ενώ αγωνίζεται στον ακοντισμό, με διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αναφέρθηκε στην αληθινή ιστορία προσωπικής υπέρβασης, που έζησε ο ίδιος, όταν κατάφερε και βρέθηκε στο όρος Κιλιμάντζαρο στα 6.000μ., μοναδικός Έλληνας αθλητής μέλος μιας επίλεκτης ομάδας πρωταθλητών από όλο τον κόσμο, τοποθετώντας την ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής.

Στόχος, όπως εξήγησε, να συγκεντρωθούν χρήματα για τα παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναϊρόμπι, παιδιά που γεννιούνται χωρίς γονείς και σε ποσοστό 80% με Aids και στα οποία ο αθλητισμός έρχεται να ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας, αποδεικνύοντας την πραγματική του διάσταση, που είναι ο κοινωνικός του ρόλος.

Την εκδήλωση με τον τίτλο: «Οι Αξίες της ζωής μέσα από τον αθλητισμό – Η δύναμη του ονείρου στη ζωή μας», διοργάνωσαν από κοινού, ο Δημοτικός Οργανισμός Εκπαίδευσης Παιδιού, Αθλητισμού, Πολιτισμού – ΔΗ.ΠΕΘΕ Δ. Βόλου, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Βόλου, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Μαγνησίας, το 21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου