ΤΟΠΙΚΑ

Στην Επιθεώρηση οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου για τα δεδουλευμένα τους

στην-επιθεώρηση-οι-καθαρίστριες-του-ν-753661

Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών – Καθαριστών ν. Μαγνησίας αποφάσισε ομόφωνα, μαζί με τις καθαρίστριες του Νοσοκομείου Βόλου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν από σήμερα, με την παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Στην αρμόδια υπηρεσία ελέγχου θα κατατεθούν, όπως ανακοινώθηκε, υπεύθυνες δηλώσεις για τις αποδοχές που τις οφείλονται, για να κινηθεί η διαδικασία ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων της εργολαβικής εταιρείας «ΑΝΟΔΙΚΗ Ε.Π.Ε.» από την Επιθεώρησης Εργασίας Μαγνησίας.

Θα ακολουθήσει παρέμβαση στο Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, από τον οποίο και θα ζητηθεί να πάρει ξεκάθαρη θέση για όλα αυτά που συμβαίνουν στο δημόσιο νοσοκομείο, για την κατάσταση της καθαριότητας και της υγιεινής των ασθενών, για την απλήρωτη εργασία, για τις απολύσεις καθαριστριών και γενικά για την κατάσταση που επικρατεί και έχει επιβάλει η ανάδοχη εταιρεία καθαρισμού στις καθαρίστριες.

Το σωματείο καθαριστριών ζητά να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, να παρθούν πίσω οι καταχρηστικές απολύσεις, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Επίσης, θα απαιτηθεί η υπογραφή συμβάσεων αορίστου χρόνου από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και να σταματήσουν οι εργολαβικές σχέσεις εργασίας στο Νοσοκομείο του Νομού, καθώς επίσης να ληφθούν προληπτικά μέτρα προστασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, με βάση την Εργατική Νομοθεσία.

Σε περίπτωση άρνησης επίλυσης του σοβαρού ζητήματος από την πλευρά των αρμοδίων, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, μαζί με το Σωματείο, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Λήψη άμεσων προληπτικών μέτρων προστασίας υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων με βάση την Εργατική Νομοθεσία.

Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 8ωρο-5ημερο-40ωρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου