ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Διεθνής η Σκόπελος

διεθνής-η-σκόπελος-802036

Διοργάνωση που αποτελεί θεσμό είναι το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» επιστρέφει για έκτη χρονιά από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Σκοπέλου. Περισσότεροι από 600 χορευτές και πάνω από 7500 θεατές θα δώσουν και φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στη Σκόπελο.

Η φετινή διοργάνωση εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Θρησκευμάτων και του Δήμου Σκοπέλου.

Το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΕΠΚ) έχει ως στόχο να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να ανακαλύψουν και να ενστερνιστούν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, και να ενισχύσει την αίσθησή τους ότι ανήκουν σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο. Το σύνθημα του ΕΕΠΚ είναι: «Η κληρονομιά μας: όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον».

Το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» είναι μια γιορτή πολιτισμού και παράδοσης, που ενώνει τους λαούς. Το πανέμορφο νησί των Β. Σποράδων θα υποδεχτεί και φέτος χορευτικά συγκροτήματα από κάθε γωνία της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης αυτής γιορτής, η Σκόπελος θα συντονιστεί μουσικά και χορευτικά με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς προβάλλοντας την ποικιλομορφία τους, τον πλούτο και το βάθος τους μέσα από μία σειρά από χορευτικές παραστάσεις, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες, όπως ημερίδες, σεμινάρια, εκθέσεις, ανοικτές πρόβες, γλέντια κ.λπ.

Το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πλέγμα» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι μέλος του European και του Word Folklore Festival Association και πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας EFFE LABEL 2017-2018 από το European Festivals Association.

Εχει διακριθεί στο διαγωνισμό Τourism Awards 2017 όπου απέσπασε βραβείο SILVER στην κατηγορία «φεστιβάλ» και στο διαγωνισμό Best City Awards 2016 όπου απέσπασε βραβείο SILVER στην κατηγορία «πολιτισμός», έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών και μελετών ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, και έχει παρουσιασθεί ως μελέτη περίπτωσης σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.dancefestival.gr.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου