ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χρ. Μπουκώρος: Άμεση στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου

χρ-μπουκώρος-άμεση-στελέχωση-του-περι-804197

Την υποστελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου τονίζει, για μια ακόμη φορά, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας.

Όπως τονίζει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, “η υποστελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου έχει, επανειλημμένως, επισημανθεί προς τον αρμόδιο υπουργό. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα οι αυξημένες ανάγκες περίθαλψης των μόνιμων κατοίκων του νησιού, αλλά και των επισκεπτών, αντιμετωπίζονται με προσωρινές λύσεις.

Αυτή τη στιγμή, ένας οπλίτης αγροτικός ιατρός υπηρετεί ήδη στο νησί, ενώ αναμένεται και ένας δεύτερος αγροτικός ιατρός για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες της θερινής περιόδου. Επίσης, υπηρετεί μια νοσηλεύτρια με πρόγραμμα οκτάμηνης σύμβασης του ΟΑΕΔ, μια χειρίστρια ακτινολογικού μηχανήματος και ένας οδηγός ασθενοφόρου. Όλοι τους καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των ασθενών, οι οποίες αυξάνονται σημαντικά, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Ωστόσο, πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι η στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, με ένα μόνιμο ιατρό γενικής ιατρικής, με παιδίατρο, παρασκευαστή και νοσηλευτικό προσωπικό.

Εξάλλου, η Αλόννησος δεν είναι απλά ένα νησί για διακοπές, είναι ένα νησί με παραγωγική δραστηριότητα, με ζωή και με μόνιμους κατοικούς που έχουν δικαίωμα σε ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες υγείας”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου