ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΑ

«Καλπάζουν» οι τιμές ακινήτων στην Σκιάθο

καλπάζουν-οι-τιμές-ακινήτων-στην-σκ-804431

Εντυπωσιακή αύξηση σημειώνεται στις τιμές ενοικίασης των πολυτελών θερινών κατοικιών της Σκιάθου, με το νησί να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στο top 10 των δημοφιλών προορισμών της Μεσογείου.

Ενδιαφέροντα δεδομένα σχετικά με τις τιμές των πολυτελών θερινών κατοικιών στους top ελληνικούς προορισμούς, καταγράφονται στην ετήσια έρευνα της Algean Property, σύμφωνα με την οποία την φετινή σεζόν η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Πάρος βρίσκονται στη κορυφή της λίστας με τις μεγαλύτερες αυξήσεις στα ενοίκια των πολυτελών κατοικιών σε όλη τη Μεσόγειο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στο top ten βρίσκονται συνολικά οκτώ ελληνικοί προορισμοί και στην πέμπτη θέση φιγουράρει η Σκιάθος.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι τιμές εβδομαδιαίας ενοικίασης κατοικίας στη Σκιάθο ανέρχεται σε 5.250 ευρώ, αυξημένες κατά 5,90%, ενώ οι τιμές πώλησης ανέρχονται σε 4.250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Όπως αναφέρουν επαγγελματίες του real estate, οι οποίοι επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, στην φουλ σεζόν, το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος, οι τιμές ενοικίασης σε πολυτελείς βίλες, νεόδμητες, με πισίνα και θέα στο απέραντο γαλάζιο που βρίσκονται στην Σκιάθο, ενδέχεται να αγγίξουν τα 500 ευρώ ημερησίως. Επισκέπτες του νησιού του Παπαδιαμάντη με υψηλό βαλάντιο, αλλοδαποί κατά βάση αλλά και Κύπριοι, επιλέγουν πολυτελείς βίλες για τις διακοπές τους, σε τιμές που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ την εβδομάδα, ενώ όπως υπογραμμίζουν επαγγελματίες του κλάδου, οι τιμές των ακινήτων στην Σκιάθο έχουν σταθερή βάση, με την ζήτηση να παρουσιάζει αύξηση.

Ενδεικτικές των προαναφερθέντων είναι οι αγγελίες ενοικίασης πολυτελών κατοικιών και διαμερισμάτων της Σκιάθου, που είναι αναρτημένες διαδικτυακά. Συγκεκριμένα, πολυτελές διαμέρισμα 100 τετραγωνικών νοικιάζεται στην τιμή των 2.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ η τιμή ενοικίασης για βίλα 420 τετραγωνικών, ανάλογων προδιαγραφών, ανέρχεται στις 13.000 ευρώ τον μήνα.

Η παραπάνω τάση είναι εμφανής σε όλους τους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η Σκιάθος συναγωνίζεται τα υπόλοιπα κοσμοπολίτικα νησιά, καθώς στην Μύκονο η Algean καταγράφει αύξηση κατά 8,5% σε σχέση με το 2017, με το μέσο εβδομαδιαίο τίμημα να φτάνει πλέον τα 11.500 ευρώ, στην Σαντορίνη το μέσο εβδομαδιαίο ενοίκιο για πολυτελή κατοικία φτάνει τα 8.000 ευρώ φέτος, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 6,4% φέτος, ενώ και στην Πάρο σημειώνεται αύξηση 6,3%, με τις τιμές ενοικίασης πολυτελών θερινών κατοικιών, να αγγίζουν τα 5.250 ευρώ την εβδομάδα.

Ακολουθούν η Ρόδος και το Πόρτο Χέλι με 5,3%, οι Δαλματικές Ακτές με 5,1%, και η Ελούντα μαζί με Χαλκιδική και Χανιά με 4,8% αύξηση την φετινή τουριστική σεζόν, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου