ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Οι Βόρειες Σποράδες γοητεύουν τους Βούλγαρους

οι-βόρειες-σποράδες-γοητεύουν-τους-βο-817659

Επίσκεψη έγκριτων Βούλγαρων δημοσιογράφων πραγματοποιήθηκε στα νησιά των Βορείων Σποράδων, προκειμένου να προβληθούν οι φυσικές ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, διεθνώς.

Προχθές, Δευτέρα 11 Ιουνίου, ειδικότερα, ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο «Η Σκιάθος» οργάνωσαν την φιλοξενία και την ξενάγηση τριών δημοσιογράφων από τη Βουλγαρία ύστερα από σχετικό αίτημα του γραφείου του ΕΟΤ Βουλγαρίας. Συγκεκριμένα στη Σκιάθο κατέφθασαν η Vasilena Simeonova Grabcheva, ο Dimitar Vasilev Vasilev από τον τηλεοπτικό σταθμό Novatv, οποίος είναι πρώτος σε τηλεθέαση στη Βουλγαρία και η Roumiana Toneva η οποία είναι δημοσιογράφος περιοδικού ευρείας κυκλοφορίας της Βουλγαρίας. Η αποστολή των δημοσιογράφων συνοδεύονταν από τον προϊστάμενο του γραφείου του ΕΟΤ στη Βουλγαρία Γεώργιο Σταφυλάκη.

Η αποστολή των δημοσιογράφων ξεναγήθηκαν από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» Θεόδωρο Τζούμα στις παραλίες Κουκουναριές, Κρυφή Άμμος, Άγκιστρος, Ελιάς και μαγεύτηκαν από τη φυσική ομορφιά, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στο Κάστρο για το οποίο έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία του. Τέλος η αποστολή κατέληξε στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου και ξεναγήθηκαν στο μουσείο της Μονής.

Ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά την Hellenic Seaways και το εστιατόριο Μουράγιο για την πολύτιμη συμβολή τους στην φιλοξενία της δημοσιογραφικής αποστολής από τη Βουλγαρία.

Στην Αλόννησο

Επίσκεψη έγκριτων Βούλγαρων δημοσιογράφων δέχτηκε, προηγουμένως, η Αλόννησος το διάστημα, 9 – 11 Ιουνίου, ως αποτέλεσμα των επαφών και συνεννοήσεων του Δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη, με τον Προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας, Γιώργο Σταφυλάκη.

Η τριμελής αποστολή από Βουλγαρία που συνοδευόταν από τον κ. Σταφυλάκη, απαρτιζόταν από τη ρεπόρτερ Vasilena Simeonova Grabcheva και τον cameraman Dimitar Vasilev Vasilev από τον τηλεοπτικό σταθμό Nova ΤV, πρώτο σε τηλεθέαση στην Βουλγαρία με 23,75% μερίδιο τηλεθέασης στις ηλικίες 18-49 καθώς και την Roumiana Toneva, δημοσιογράφο του περιοδικού ποικίλης ύλης Trend που απευθύνεται σε ταξιδιώτες ανώτερης εκπαίδευσης και οικονομικής κατάστασης με κυκλοφορία 27.000 αντίτυπα και πάνω από 80.000 αναγνώστες κατ’ εκτίμηση.

Το group ξενάγησε στον εξωτικό παράδεισο των Σποράδων, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Κική Αναγνώστου, ενώ πραγματοποιήθηκε εκδρομή και στο Θαλάσσιο Πάρκο. «Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των επαγγελματιών μας για διείσδυση στις Βαλκανικές αγορές, συνεργαστήκαμε στενά με τον δραστήριο προϊστάμενο ΕΟΤ Ρουμανίας κ. Σταφυλάκη, ώστε να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην Αλόννησο και το εύρος ενδιαφερόντων που προσφέρει», δήλωσε ο κ. Βαφίνης σχετικά με τη δράση του Δήμου Αλοννήσου και του ΕΟΤ Ρουμανίας που υλοποιήθηκε με την οργανωτική στήριξη της εταιρίας Συμβούλων Τουριστικού Marketing Remake. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά όσους επαγγελματίες της Αλοννήσου «αγκάλιασαν» το εγχείρημα και πρόσφεραν υπηρεσίες διαμονής, σίτισης, μετακίνησης και περιηγήσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου