ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Συνάντηση των δημάρχων των Σποράδων με την ηγεσία της Hellenic Seaways

συνάντηση-των-δημάρχων-των-σποράδων-μ-165032

Κλείστηκε για το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας το πολυπόθητο ραντεβού των δημάρχων των τριών νησιών με τους επικεφαλής της Hellenic Seaways, προκειμένου να συζητήσουν το φλέγον θέμα που αφορά την ακτοπλοϊκή γραμμή της Θεσσαλονίκης. Οι δήμαρχοι Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος, Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης και Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, θα μεταφέρουν το αίτημα της διατήρησης της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης – Βορείων Σποράδων, και ταυτόχρονα την ανησυχία των κατοίκων αλλά και των επαγγελματιών των νησιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, προγραμματίζονται και άλλες επαφές.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με το πλοίο «Μυρτιδιώτισσα» που συνδέει τα νησιά με τον Αγιο Κωνσταντίνο στη διάρκεια της θερινής σεζόν. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν το «Μυρτιδιώτισσα» ή κάποιο άλλο πλοίο θα δρομολογηθεί στη συγκεκριμένη κατεύθυνση στη διάρκεια της θερινής σεζόν. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, υποβλήθηκε αίτημα έναρξης των δρομολογίων μετά το Πάσχα. Πρόθεση της εταιρείας, πάντως, είναι να διατηρηθεί ανοιχτή η επικοινωνία των νησιών με τον Αγιο Κωνσταντίνο.

Οι δήμαρχοι των τριών νησιών θα επιδιώξουν, όπως όλα δείχνουν, επαφή και με τη συγκεκριμένη πλοιοκτήτρια εταιρεία, προκειμένου να αποσαφηνίσουν τις προθέσεις που υπάρχουν για την, εξίσου σημαντική, γραμμή του Αγίου Κωνσταντίνου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου