ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ηταν λάτρης της Σκοπέλου

ηταν-λάτρης-της-σκοπέλου-237824

Ο Κώστας Βεργόπουλος περνούσε τα καλοκαίρια του στο νησί

Λάτρης της Σκοπέλου ήταν ο Κώστας Βεργόπουλος, κορυφαίος οικονομολόγος, διανοητής και συγγραφέας, ο οποίος πέθανε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 75 ετών. Εδρα του ήταν το Παρίσι που αγαπούσε, εκεί όπου άφησε και την τελευταία του πνοή, αλλά μεγάλος του έρωτας ήταν η Σκόπελος.

Η Σκόπελος ήταν το νησί όπου περνούσε τα καλοκαίρια του, με ατέλειωτες συζητήσεις στον «Πλάτανο» και βόλτα στην παραλία με ντόπιους, οι οποίοι τον θεωρούσαν δικό τους άνθρωπο. Τα βιβλία του ήταν προφητικά και ο ίδιος ήταν διορατικός, γιατί μίλησε για την κρίση, πολύ πριν φανούν τα πρώτα σημάδια στον ορίζοντα.

Τον χειμώνα του 2010 έγραψε για την κρίση που θα ακολουθούσε και επέλεξε να πραγματοποιήσει στη Σκόπελο την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του, στο αγαπημένο του νησί.

Το περασμένο καλοκαίρι πέρασε με συζητήσεις που είχαν ως επίκεντρο το βιβλίο του με τίτλο «Η νέα παγκόσμια αναταραχή», το οποίο αναφερόταν στη «σύγχρονη ελληνική τραγωδία που διανύουμε», σύμφωνα με τον συγγραφέα.

Ο Κώστας Βεργόπουλος, ένας σύγχρονος διανοητής, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στη Σορβόννη. Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, ήταν καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού, επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Βόρειας και Νότιας Αμερικής και διεθνής εμπειρογνώμων στα Ηνωμένα Εθνη και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί και διδάσκονται σε δέκα γλώσσες με πολύ μεγάλη απήχηση διεθνώς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου