ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εργα εξωραϊσμού στο λιμάνι Αλοννήσου

εργα-εξωραϊσμού-στο-λιμάνι-αλοννήσου-759282

Στόχος είναι να αλλάξει όψη το λιμάνι

Η αποκατάσταση του κρηπιδώματος που έχει υποστεί καθίζηση σε τμήμα της νέας προβλήτας της Αλοννήσου, εντάσσεται στις προτεραιότητες του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του νησιού. Για την αποκατάσταση του κρηπιδώματος, που εντοπίζεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νέου λιμανιού, έχει εξασφαλιστεί κονδύλι ύψους 85.000 ευρώ από πρόγραμμα του Υπουργείου Ναυτιλίας και τις προσεχείς μέρες οι ιθύνοντες του Λιμενικού Ταμείου, θα προχωρήσουν στη δημοπράτηση του έργου.

Στο μεταξύ, θα δημιουργηθεί καταφύγιο τουριστικών σκαφών, στο μισό τμήμα του λιμανιού σε πρώτη φάση, ενώ οι σχετικές μελέτες για τη χωροθέτησή του και ό,τι άλλο απαιτείται για να ξεκινήσει η διαδικασία, έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2015.

Η ολοκλήρωση του αλιευτικού καταφυγίου στην περιοχή της Βότσης θα αποσυμφορήσει το λιμάνι του Πατητηρίου από τον όγκο των αλιευτικών που αγκυροβολούν. «Εκτιμούμε ότι σε φάσμα διετίας θα έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις για τη δημιουργία μιας μεγάλης μαρίνας, η οποία θα λειτουργήσει όταν θα έχει ολοκληρωθεί το νέο λιμάνι στις Σπαρτίνες» όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αλοννήσου, Μιχάλης Καλογιάννης.

Στο μεταξύ, προχωρούν οι μελέτες για το λιμάνι στη θέση Σπαρτίνες, το οποίο είναι υπήνεμο και ασφαλές, λόγω θέσεως.

Την ίδια στιγμή, «προμηθευτήκαμε τα τέσσερα πρώτα πίλαρς, τα οποία είναι κιβώτια παροχής ρεύματος και νερού και θα προμηθευτούμε άλλα τέσσερα, προκειμένου να εφοδιαστεί με τις ανάλογες υποδομές το λιμάνι, για την εξυπηρέτηση των τουριστικών σκαφών» όπως αναφέρει ο ίδιος. Σταδιακά θα τοποθετηθούν πίλαρς σε όλο το μήκος του λιμανιού του Πατητηρίου, τμήμα του οποίου έχει παραχωρηθεί, σημειωτέον, για τη δημιουργία υδατοδρόμιου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου