ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εγκατέλειψαν μετανάστες στην Περιστέρα Αλοννήσου

εγκατέλειψαν-μετανάστες-στην-περιστ-762553

Το όνειρο για μία … καλύτερη ζωή σταμάτησε για έξι μετανάστες στην Περιστέρα Αλοννήσου, όπου τους εγκατέλειψε σκάφος δουλεμπορικό προχθές το βράδυ.

Οι έξι μετανάστες νεαρής ηλικίας , 4 άνδρες και 2 γυναίκες από την Σομαλία και την Ερυθραία, εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα από Λιμενικούς και μεταφέρθηκαν με φουσκωτό του Λιμεναρχείου Αλοννήσου στο Ιατρείο του νησιού. Υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις ενώ ο Δήμος Αλοννήσου με επικεφαλής τον ίδιο το δήμαρχο Πέτρο Βαφίνη, συντόνισαν τις διαδικασίες προκειμένου να φιλοξενηθούν οι εξαντλημένοι μετανάστες στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου όπου τους παρασχέθηκε φαγητό, ρούχα και κλινοσκεπάσματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τους έξι μετανάστες εγκατέλειψε δουλεμπορικό στο νησάκι Περιστέρα, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται ήδη στην Αλόννησο. Οι έξι μετανάστες φυσικά μη γνωρίζοντας την περιοχή, αποβιβάστηκαν από το σκάφος, κυριολεκτικά στο άγνωστο ενώ όπως έκαναν γνωστό στους Λιμενικούς, περπάτησαν περισσότερο από 8 ώρες μέχρι χθες το απόγευμα που δόθηκε σήμα στο Λιμενικό και στήθηκε επιχείρηση αναζήτησής τους. Σήμερα εκτός απροόπτου οι έξι μετανάστες θα μεταφερθούν στο Βόλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου