ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οφειλέτες που ρύθμισαν τα χρέη τους κινδυνεύουν με κατασχέσεις

οφειλέτες-που-ρύθμισαν-τα-χρέη-τους-κι-753769

Μπορεί οι επικυρωμένες αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων να ξεπερνούν τις 75.000, αλλά τα προβλήματα για τους φορολογουμένους δεν έχουν τελειωμό.

Χιλιάδες φορολογούμενοι για τους οποίους είχαν κινηθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, αλλά ρύθμισαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους διαπίστωσαν πως κατασχέσεις και πλειστηριασμοί δεν «πάγωσαν» με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον «αέρα».

Πιο απλά παρά τη ρύθμιση των χρεών οι διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) εξακολουθούν να ισχύουν και η εφορία συνεχίζει τη δέσμευση των όποιων εισοδημάτων του οφειλέτη είναι διαθέσιμα προς κατάσχεση.

Πρέπει να σημειωθεί πως στις περιπτώσεις αυτές οι διαδικασίες κατάσχεσης σταματούν μόνον όταν ο φορολογούμενος καταβάλλει το 50% της αρχικής οφειλής (που ρύθμισε), καθώς και των φόρων που εκκρεμούν μετά την 1η Οκτωβρίου 2014.

Πάντως, το ποσό της κατάσχεσης μπορεί να περιοριστεί μετά από αιτιολογημένη απόφαση της φορολογικής διοίκησης. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να υποβληθούν αιτήσεις από χιλιάδες οφειλέτες.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου