ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Καρδίτσα: Συνελήφθη για εκβιασμό υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας

καρδίτσα-συνελήφθη-για-εκβιασμό-υπάλ-148849

Ενας 56χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας συνελήφθη την Τρίτη το πρωί, στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, της απόπειρας εκβίασης, της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της νομοθεσίας περί δηλώσεων και ελέγχου περιουσιακής κατάστασης, καθώς και των διατάξεων της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί πρόσφατη σχετική καταγγελία 35χρονου, τη διερεύνηση της οποίας ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ο 56χρονος υπάλληλος απαίτησε εκβιαστικά το ποσό των πενήντα ευρώ από τον 35χρονο, για τη διευθέτηση αυτοκινητιστικής υπόθεσης, που αφορούσε στην προσθήκη επαγγελματικής δραστηριότητας στην άδεια κυκλοφορίας Ι.Χ. Φορτηγού οχήματος.

Για την υπόθεση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη το πρωί επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 56χρονος υπάλληλος, ενώ προηγουμένως είχε παραλάβει, από τον 35χρονο, το προσημειωμένο χαρτονόμισμα των πενήντα ευρώ, το οποίο βρέθηκε στο γραφείο του και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος, και κατά το παρελθόν είχε απαιτήσει και λάβει από τον 35χρονο χρήματα για την διεκπεραίωση παρόμοιων υποθέσεων.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 56χρονου συλληφθέντα, βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 17.350 ευρώ (85 χαρτονομίσματα των 50€ και 81 χαρτονομίσματα των 100€), το οποίο δεν είχε δηλώσει και κατασχέθηκε ως προερχόμενο από παράνομες πράξεις, καθώς και ένα πιστόλι αερίου, κρότου – λάμψης.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται σήμερα Τετάρτη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου