ΕΛΛΑΔΑ

Συμβούλια ΑΕΙ: «Να τηρηθεί η νομιμότητα»

συμβούλια-αει-να-τηρηθεί-η-νομιμότητ-753096

Παρέμβαση «υπέρ της νομιμότητας», έκαναν σήμερα οι εκπρόσωποι των Συμβουλίων των ΑΕΙ της χώρας με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε μετά την ακύρωση της εκλογής του πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τυπικούς λόγους, απο το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ωστόσο δεν μένει «ακέφαλο», καθώς όπως γνωμοδότησε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, χρέη πρύτανη μπορούν να εκτελέσουν οι αντιπρυτάνεις του. Έτσι ο αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής κ. Θεόδωρος Λαόπουλος, πρώτος αναπληρωτής πρύτανης, είναι αυτός που θα οδηγήσει το πανεπιστήμιο στη νέα εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη πρύτανη.

«Οι υπογράφοντες Πρόεδροι και Αναπληρωτές Πρόεδροι Συμβουλίων Πανεπιστημίων θεωρούμε ότι η υπεράσπιση της νομιμότητας προς όλες τις κατευθύνσεις είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των μεγάλων δυσκολιών που τα Πανεπιστήμια αντιμετωπίζουν σήμερα» αναφέρεται στην επιστολή των προέδρων του Συμβουλίων των ΑΕΙ.

«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με την εκλογή του Πρύτανη στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης υποδεικνύει την ορθή εφαρμογή του Νόμου 4009/2011. Αναφέρεται αποκλειστικά στην υποχρεωτική πρόσκληση του παλαιού Πρύτανη στην συνεδρίαση του Συμβουλίου για την επιλογή των υποψηφίων Πρυτάνεων, χωρίς βέβαια να αμφισβητείται ο θεσμικός ρόλος των Συμβουλίων» αναφέρεται στο κείμενο.

«Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε τις ενέργειες του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την ταχεία επανάληψη της διαδικασίας εκλογής, ώστε να επανέλθει το Ίδρυμα στην κανονική του λειτουργία. Προσδοκούμε ότι η επαναληπτική διαδικασία θα διεξαχθεί επίσης με μεγάλη συμμετοχή και ότι θα αποκατασταθεί ταχύτατα η ομαλότητα στο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι στα περισσότερα Πανεπιστήμια έχουν ήδη διεξαχθεί με επιτυχία οι εκλογές για την ανάδειξη Πρύτανη, με διαφάνεια και ιστορικά υψηλά ποσοστά συμμετοχής εκλεκτόρων και λειτουργούν κανονικά οι νέες Πρυτανικές Αρχές» καατλήγει το κείμενο το οποίο υπογράφουν οι παρακάτω:

Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος (Ιόνιο Πανεπιστήμιο)
Αργυρός Σπύρος (ΕΜΠ)
Αυλωνίτης Γεώργιος (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών),
Γεωργίου Ανδρέας (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας),
Γώγος Χαράλαμπος (Πανεπιστήμιο Πατρών),
Δαλέζιος Νικόλαος (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών),
Ζούμπος Νίκος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας),
Ζουμπουλάκης Μιχαήλ (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας),
Ζούρος Νίκος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου),
Θωμαδάκης Σταύρος (Πανεπιστήμιο Αιγαίου),
Καλογεράκης Νικόλαος (Πολυτεχνείου Κρήτης),
Κεντούρη Μαρουδιώ (Πανεπιστήμιο Κρήτης),
Μπερτσιμάς Δημήτρης (ΕΚΠΑ),
Νάκος Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων),
Οντόνι Αμεντέο (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών),
Γεώργιος Παναγιωτόπουλος (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)
Παπαγεωργίου Χαράλαμπος (ΕΚΠΑ),
Σηφάκης Γρηγόρης (Πανεπιστήμιο Κρήτης),
Σουκάκος Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων),
Tριανταφύλλου Μιχάλης (ΕΜΠ),
Τσακαλίδου Εφη (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών),
Τσιτσικλής Ιωάννης (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο),
Τσιχριτζής Διονύσης (Πολυτεχνείο Κρήτης),
Kωνσταντίνος Σιμόπουλος (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης)
Φλέμιγκ Κατερίνα (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου