ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Καλλιτεχνικές δράσεις στον Δίαυλο

καλλιτεχνικές-δράσεις-στον-δίαυλο-825585

Εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη 31 Μαΐου στις 20.00 στον Δίαυλο, Σκενδεράνη 11, η έκθεση των εικαστικών εργαστηρίων από το Τμήμα Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν δημιουργίες των μαθητών όλων των τμημάτων των εικαστικών εργαστηρίων, που πραγματοποιήθηκαν, στο σύνολό τους, με βασικό στόχο τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των συμμετεχόντων, καθώς και τη «μύησή» τους στα διάφορα είδη τέχνης.

Τη φετινή χρονιά λειτούργησαν στον Δίαυλο τρεις κύκλοι παρακολούθησης μαθημάτων φωτογραφίας, ενώ στα εγκαίνια συμμετέχουν με έργα τους μαθητές του Α και Β κύκλου. Υπεύθυνος επιμορφωτής των τμημάτων είναι ο Λέων Μουρτζούκος, φωτογράφος.

Επίσης λειτούργησαν τρία τμήματα κεραμικής, με υπεύθυνο επιμορφωτή τον Στέργιο Γουδίνη, κεραμίστα.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής περιόδου 2017 – 2018 λειτούργησαν δύο τμήματα ψηφιδωτού τα οποία ασχολήθηκαν με την τέχνη του κλασσικού καθώς και του σύγχρονου ψηφιδωτού. Υπεύθυνη επιμορφώτρια των εργαστηρίων είναι η Καλλιόπη Λάκκα, συντηρήτρια έργων τέχνης – ψηφιδογράφος.

Στο Εργαστήρι Εικαστικών Κατασκευών υπεύθυνος επιμορφωτής είναι ο Βαγγέλης Πατσέας, γλύπτης – κεραμίστας.

Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στο στενό, στην είσοδο του Τμήματος, Σκενδεράνη 11, με τους Ταξιάρχη Κούντρια (κιθάρα, φωνή) και Δέσποινα Σβερώνη (φωνή).

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, ενώ η έκθεση θα παραμείνει σε λειτουργία έως την Παρασκευή 15 Ιουνίου. Το ωράριο λειτουργίας της είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 18:00 – 20.00.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων στα τηλέφωνα 2421025363 και 2421033692.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου