ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Σοφία, η αγελαδίτσα τραγουδίστρια» από το ΚΔΑΠ Βασδέκειο

σοφία-η-αγελαδίτσα-τραγουδίστρια-α-17877

Την Τετάρτη 16 Μαΐου στις 7.30μμ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας παράσταση από τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Βασδέκειο, δομή της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ παιδικής έκφρασης και δημιουργίας, που διοργανώνουν τα ΚΔΑΠ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και ξεκινά με την παράσταση «Σοφία, η αγελαδίτσα τραγουδίστρια». Την παράσταση έχουν προετοιμάσει και παρουσιάζουν τα τμήματα θεατρικής αγωγής, κουκλοθέατρου και ορχήστρας Orff του ΚΔΑΠ Βασδέκειο. Πρόκειται για μια θεατρική εκδοχή του ομώνυμου παραμυθιού του Geoffroy De Pennart.

Στην παράσταση λαμβάνουν μέρος 30 παιδιά από τα αντίστοιχα τμήματα. Τη σκηνοθετική επιμέλεια του έργου έχει αναλάβει η θεατρολόγος του ΚΔΑΠ Χρυσάνθη Κατσιμπέρη, ενώ την οργάνωση των τμημάτων έχουν αναλάβει οι μουσικοπαιδαγωγοί Σοφία Λάππα και Λευκή Λιναριτάκη για τα μουσικά μέρη του έργου και η παιδαγωγός Σταυρούλα Μαστρογιάννη για τα κουκλοθεατρικά μέρη.

Το έργο με έναν ευχάριστο και διασκεδαστικό τρόπο πραγματεύεται το θέμα της διαφορετικότητας. Με αφορμή τον κόσμο των ζώων, ο συγγραφέας στήνει μια ιστορία που μαθαίνει στα παιδιά ότι ο καθένας είναι ξεχωριστός. Επίσης, επισημαίνει πως εξαιτίας της διαφορετικότητάς μας μπορεί να αντιμετωπίζουμε προβλήματα, αλλά πρέπει να είμαστε οπλισμένοι με επιμονή και στο τέλος όλα θα λυθούν. Τα όνειρά μας, τις επιθυμίες μας, τα ταλέντα μας δεν πρέπει να τα εγκαταλείπουμε, αλλά να παλεύουμε για αυτά.

Τα παιδιά απόλαυσαν όλα τα στάδια της προετοιμασίας και περιμένουν με αγωνία τη μέρα της παράστασης για να παρουσιάσουν όλα όσα προετοίμασαν. «Οι επιμορφωτές του Κέντρου στεκόμαστε δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια και πιστεύουμε ότι η εμπειρία μιας παράστασης είναι σημαντική για τα παιδιά, γιατί τα μυεί με έναν άμεσο τρόπο στον κόσμο της μουσικής και του θεάτρου», υπογραμμίζουν οι εμψυχωτές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου