ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από μηχανής θέατρο

από-μηχανής-θέατρο-26457

Μετά από δύο χρόνια εμπορικής και καλλιτεχνικής επιτυχίας στην Αθήνα και στο Θέατρο Από Μηχανής, το σημαντικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο Γάμος του Καραχμέτη» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Ολιας Λαζαρίδου την Πέμπτη 24 Μαΐου, στις 21.00, στον Βόλο, στο Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας.

Η ιστορία του διηγήματος λαμβάνει χώρα στη Σκιάθο την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ο Κουμπής, ένας από τους προεστούς του χωριού και φίλος του Τούρκου ναυάρχου, μετά από δεκαπέντε έτη στείρου γάμου με τη Σεραϊνώ φλέγεται από την επιθυμία να αποκτήσει παιδιά. Το σχέδιό του είναι να απαγάγει τη γειτόνισσά του τη Λελούδω που είναι μόλις τριάντα ετών και να δωροδοκήσει ένα παπά ή να τον βιάσει με φοβέρα να τους στεφανώσει.

Το τέλος της ιστορίας αναδεικνύει τη Σεραϊνώ, τη γυναίκα του, σε Αγία ψυχή και την προβάλλει σαν παρήγορη μαρτυρία για τη δυνατότητα εξαγιασμού του βέβηλου κόσμου μας.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ολιας Λαζαρίδου, σκηνικά- κοστούμια Ολιας Λαζαρίδου, Δάφνης Ρόκκου. Παίζουν: Μαρία Δαμασιώτη, Νικόλαος Γεώργιος Χαλδαιάκης. Οι τιμές εισιτηρίων είναι: Γενική είσοδος 10 ευρώ, φοιτητικό και ανέργων 8 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου