ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Κρυμμένοι θησαυροί»

κρυμμένοι-θησαυροί-52946

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, παρουσιάζει την Τετάρτη 18 Απριλίου (ώρες 10:30-12:30) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο «Κρυμμένοι θησαυροί στα σπίτια του χθες και του σήμερα», για μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Με αφετηρία το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, οι μαθητές θα περιηγηθούν στον διαχρονικό αρχαιολογικό χώρο των νεολιθικών οικισμών Σέσκλου και Διμηνίου και θα καταλήξουν στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, που λειτούργησε ως εργοστάσιο τον 20ό αιώνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής, τα παιδιά θα συγκεντρώνουν στοιχεία που θα αποτελέσουν τα «υλικά» για ένα δημιουργικό εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας.

Στόχος του προγράμματος, που σχεδίασαν από κοινού το ΠΙΟΠ και η Εφορεία Μαγνησίας με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών (18/4), είναι η γνωριμία των μαθητών με την έννοια του πολιτιστικού τοπίου και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου