ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Κάπου ήταν ήδη κάποτε»

κάπου-ήταν-ήδη-κάποτε-54733

Τη νέα τους θεατρική παραγωγή «Κάπου ήταν ήδη κάποτε» παρουσιάζουν οι «ΔραΠαίκτες Βόλου» σήμερα Τετάρτη 11, αύριο Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Απριλίου στις 9.15μμ, στην ισόγειο αίθουσα του κινηματοθεάτρου «Αχίλλειον» Βόλου, με ελεύθερη είσοδο.

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και μόνο για τρεις παραστάσεις, ανεβαίνει η 15η θεατρική παραγωγή των ΔραΠαικτών Βόλου, που τιμούν έτσι και φέτος, με ένα ακόμη δικό τους έργο, την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Πρόκειται για ένα γλυκόπικρο οικογενειακό δράμα, του οποίου το ακριβές τέλος θα αποφασίζεται κατόπιν ψηφοφορίας από τους θεατές.

Ο Οδυσσέας (Γιάννης Θειακούλης) επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι μετά από κοντά δυο δεκαετίες απουσίας, κατά τις οποίες η σχεδόν αποκλειστική πλατφόρμα επικοινωνίας που είχε με την οικογένειά του ήταν κάποιες καρτποστάλ. Οι γονείς του, Μιχάλης (Νικόλας Κυπαρισσός) και Γλυκερία (Σπυριδούλα Κοπάνου), ο αδερφός του Παύλος (Νίκος Μυλωνάς) και η σύζυγος αυτού, Άννα (Σοφία Παπαδημητρίου) καθώς κι ο μικρός του αδερφός Άγγελος (ευΆγγελος Κάβουρας) τον υποδέχονται με ενθουσιασμό, αλλά και με καχυποψία ως προς τον λόγο που τον ώθησε να επιστρέψει έτσι αναπάντεχα.

Το σκληρό, αλλά και λυρικό τούτο έργο σκιαγραφεί την ελληνική οικογένεια που, μέσα από την επανασύνδεση των μελών της και πίσω από τη σχεδόν ανθρωποφάγα αντιπαράθεσή τους, βιώνει τα πάθη, την αγάπη και τις ανασφάλειές της, όλα εξπρεσιονιστικά δοσμένα σε ένα φρενήρες μπαράζ μετέωρων υπαινιγμών, πνιγηρών εξομολογήσεων και σπλαχνικών συναισθημάτων. Ένα προγραμματισμένο οικογενειακό γεύμα επανασύνδεσης με τον «άσωτο υιό», μια επίφαση ευτυχισμένης μάζωξης που την καλύπτει όμως η στίλβη των ψευδαισθήσεων και της αυταπάτης. Σε έναν τέτοιο μικρόκοσμο, καθρέφτη της κοινωνίας μας, κάπου, κάποτε, κάποιος θα πεθάνει… μα αυτό δε θα ‘ναι το τέλος.

Η καλλιτεχνική σύλληψη, η σεναριακή σύνθεση, η σκηνοθετική, σκηνογραφική και μουσική επιμέλεια ανήκουν στον εμψυχωτή της ομάδας, ευΆγγελο Κάβουρα, που έχει βοηθούς του τις Διαμαντούλα Χατζηαντωνίου και Λιάνα Τάταρη, ενώ η σκηνική υλοποίηση είναι της Σοφίας Αδάμ. Η επετειακή εισαγωγή παίρνει σάρκα κι οστά από τον Γιάννη Φαρμακίδη και την Σοφία Αδάμ. Ο Γιάννης Αντάμης, διεθνώς μεταφρασμένος Βολιώτης συγγραφέας κι ο Γιάννης Φαρμακίδης, έχουν χαρίσει, τέλος, λίγες αράδες, κομμάτια στο παζλ του θεατρικού κειμένου.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια που καταβάλλουμε σε αγαστή συνεργασία με δήμους, φορείς και συλλόγους, να συνδιοργανώνουμε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, προκειμένου να προσελκύουμε ακόμη περισσότερο κόσμο στην ηπειρωτική και νησιωτική Μαγνησία. Θέλουμε και επιδιώκουμε τη συνεργασία με όλους, κάτι που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου