ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η αγωνία ενός ρεπόρτερ»

η-αγωνία-ενός-ρεπόρτερ-128524

Η «Αγωνία ενός ρεπόρτερ» καταγράφεται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Χασαπόπουλου που περιλαμβάνει «Αγνωστα ιστορικά στιγμιότυπα (1975-2017) όπως τα αφηγήθηκε στον Γιάννη Ν. Μπασκόζο» και παρουσιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στις 7μ.μ., στο ξενοδοχείο Volos Palace (Ξενοφώντος και Θρακών), στον Βόλο, από το βιβλιοπωλείο «Η ΠΕΝΑ» και τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και ο δημοσιογράφος Θανάσης Σαμαράς. Συντονίζει η δημοσιογράφος Βάσω Κυριαζή, αρχισυντάκτρια της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.

Παρασκήνια, ευτράπελα, εμμονές και σκοτεινές πλευρές ανθρώπων της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, παρουσιάζονται στο βιβλίο.

Ο συγγραφέας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εζησα από κοντά κορυφαίες στιγμές του τελευταίου μισού αιώνα που σφράγισαν τη χώρα μας. Την έκρηξη των οραμάτων που έφερε η Μεταπολίτευση, την ευφορία της αλλαγής του 1981, τις πρώτες οικονομικές κρίσεις στη δεκαετία του ’90, την κορύφωση του 2004 και την απότομη προσγείωση της κρίσης του 2010, που συνεχίζεται έως σήμερα. Στο βιβλίο αυτό καταγράφω κυρίως την ιστορία των μικρών γεγονότων, τη γοητεία των κρυφών πλευρών, τις αδιόρατες συμπεριφορές πολιτικών προσώπων, δημόσιων προσώπων και δημοσιογράφων, τις ρωγμές στην επίσημη, καθωσπρέπει ιστορία. Μερικές από αυτές είναι επικαιρικές, άλλες συμβολικές και κάποιες παραδειγματικές. Είναι αυτές που πιο πολύ με γοήτευαν στο καθημερινό μου ρεπορτάζ. Τι περιείχε το αμάξι του Μπους, πώς προετοίμασε τον τάφο του ένας μεγάλος ηγέτης, μερικά επικίνδυνα ρουσφέτια, πώς ήταν η πρώτη συνέντευξη με τον πιο απόμακρο ηγέτη των ελληνικών μέσων, παρασκήνιο από κραυγαλέες δημοσιογραφικές γκάφες, εμμονές και κρυφά «χαρίσματα» ανθρώπων της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, και άλλα πολλά».

Ο Νίκος Χασαπόπουλος αρθρογραφεί στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ εδώ και 44 χρόνια, από το 1974 μέχρι σήμερα. Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τη στήλη του «ΒΗΜΑτοδότη», στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας, που θεωρείται η δημοφιλέστερη του αθηναϊκού Τύπου με βάση τις μετρήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου