ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Σκοτεινές ψυχές»

σκοτεινές-ψυχές-175575

Με την ταινία «Σκοτεινές ψυχές» σε σκηνοθεσία Φραντζέσκο Μούντζι, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21:30) και τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου στο Αχίλλειο στις 21:15 (έναρξη 21:30).

Πρωταγωνιστούν: Μάρκο Λεονάρντι, Πεπίνο Ματζότα, Φαμπρίτσιο Φερακάνε, Μπάρμπορα Μπομπούλοβα, Aνα Φερούτζο, Γκιουζέπε Φούμο, Πασκουάλε Ρομέο, Βίτο Φατσιόλα, Αουρόρα Κατρότσι.

Μια ακόμη ταινία για τη μαφία και τους κώδικές της; Οχι ακριβώς: Το φιλμ του Φραντζέσκο Μούντζι εστιάζει στους ανθρώπους και στην αδιέξοδη πορεία μιας βίας δίχως τέλος. 9 βραβεία David di Donatello – ανάμεσα στα οποία και Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας – για την ταινία που διεκδίκησε το Χρυσό Λέοντα στο 71ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Ο Λέο τρέφει λίγο σεβασμό για τις απλοϊκές συνήθειες του πατέρα του, αντίθετα θαυμάζει τους δύο μαφιόζους θείους του και τον αστικό τρόπο ζωή τους. Oταν ο Λέο βάζει στο μάτι ένα τοπικό μπαρ μιας αντίπαλης οικογένειας, οι απερίσκεπτες κινήσεις του, αναμοχλεύουν μια βεντέτα τριών γενεών.

To «Anime Nere» είναι βασισμένο σε ένα βιβλίο του Τζιοακίνο Γκριάκο, ενός συγγραφέα που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στον τόπο όπου διαδραματίζεται η ιστορία του, στα βουνά του Ασπρομόντε στην Καλαβρία, έναν τόπο που μοιάζει συνυφασμένος με την ίδια την καρδιά της «‘Ndrangheta», της τοπικής μαφίας που είναι εξίσου ισχυρή κι οργανωμένη με την πολύ πιο διάσημη αδελφή της εγκληματική οργάνωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου