ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Γιορτές με τέχνη 8»

γιορτές-με-τέχνη-8-176788

Συνεχίζεται με επιτυχία η επίκαιρη έκθεση με τίτλο «Γιορτές με τέχνη 8» που πραγματοποιείται στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Πρόκειται για την καθιερωμένη ομαδική εορταστική έκθεση που διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά με τη συμμετοχή καλλιτεχνών κυρίως από τον Βόλο. Σ’ αυτό το ετήσιο εικαστικό ραντεβού, ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει ένα καλλιτεχνικό μωσαϊκό από έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, κεραμικής και χειροποίητα κοσμήματα, θα γνωρίσει το έργο επαγγελματιών και ερασιτεχνών καλλιτεχνών με κοινή συνισταμένη την αγάπη τους για τις εικαστικές τέχνες και την ανάγκη έκφρασής τους μέσα από αυτές. Σε κάθε περίπτωση, όσοι επισκεφθούν την έκθεση, έχουν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν στο ισόγειο και στον ημιώροφο του Κέντρου Τέχνης έργα σημαντικού μέρους του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης.

Το πλέον σημαντικό στοιχείο είναι ότι η συγκεκριμένη έκθεση γίνεται πεδίο συνάντησης, επικοινωνίας και ανταλλαγής εικαστικών απόψεων, με φόντο το έργο καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ευριδίκη Αρκουδογιάννη, Κατερίνα Ανθούση, Ράνια Βελέτζα, Βαγγέλης Βλαχοδήμος, Βασίλης Βούλγαρης, Ζαφειρώ Γεωργιάδου, Λίλια Γεωργούλα, Νεκταρία Γιακμογλίδου, Κωστής Γιαμάκος, Χρήστος Γιαννακόπουλος, Ντίνος Γιωτόπουλος, Anthony Durrant, Elena Erisova, Ελένη Ευσταθίου, Μαρίνα-Ραφαηλία Ιορδανίτη, Ουρανία Καλαμποκά, Ανδρέας Κάλντας, Ελπινίκη Καμόσου, Γιάννης Καραγκιούζης/Νικολέττα Ποδαροπούλου, Στέλλα Καραγκούνη-Βλαχάβα, Κώστας Κασαρτζής, Κάλλη Καστώρη, Σπύρος Κιουπελόγλου, Γιάννης Κοντοπαναγιώτης, Σπύρος Κοντούλης, Αιμιλία Κοτζαογλανίδη, Στέλλα Κουλορίζου, Αγγελική Κούρκουλου, Χρύσα Κωσταρέλου, Καλλιόπη Λάκκα, Ζαφειρώ Μακράκη, Ιωακείμ Μιναρετζόπουλος, Δημήτρης Μοράρος, Λάκης Μουρατίδης, Κάκη Μπαξεβανίδου, Κατερίνα Μπατζιάκα, Ανίτα Ξάνθου, Χρήστος Παππάς, Ευάγγελος Πατσέας, Μιχάλης Παυλής, Βασιλική Πέρκα, Λευτέρης Πλαβός, Αναστασία-Ζωή Σουλιώτου, Χρήστος Σιψής, Σοφία Συμιανάκη, Αντιγόνη Τέκα, Ιωάννα Τερλίδου, Πόπη Τσούκα-Σολδάτου. Συμμετέχουν επίσης μαθητές των Εργαστηρίων ψηφιδωτού και κεραμικής του Τμήματος δημιουργικής απασχόλησης “Δίαυλος”.

Επιπλέον, με εορταστική διάθεση, στον χώρο της έκθεσης υπάρχει, όπως κάθε χρόνο, χριστουγεννιάτικο «φιλανθρωπικό δέντρο», στολισμένο με μικρά έργα τέχνης τα οποία θα φέρουν την υπογραφή των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και θα είναι προς πώληση σε συμβολική τιμή, προκειμένου τα έσοδα να προσφερθούν σε ευαγή ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας: Ορφανοτροφείο Βόλου, «ΕΛΕΠΑΠ» Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, «Η ΠΙΣΤΗ» Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «ΦΛΟΓΑ» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «Κουζίνα Αλληλεγγύης».

Το Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» βρίσκεται στη διεύθυνση Μεταμορφώσεως 3, στον Βόλο, και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24210 31701.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 και το ωράριο λειτουργίας είναι Δευτέρα – Σάββατο: 10.00-13.00, Τρίτη-Σάββατο: 18.00-20.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου