ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση δίσκου του Θεοδώρου Δ. Κουτσοβαγγέλη

παρουσίαση-δίσκου-του-θεοδώρου-δ-κουτ-243744

Το δέκατο προσωπικό cd του Προμυριώτη φιλόλογου, συγγραφέα και μουσικοσυνθέτη Θεοδώρου Δ. Κουτσοβαγγέλη, με τίτλο «Μολών λαβέ» παρουσιάζει η Εύλαλος Αργώ Κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 19.30 στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», στην παραλία του Βόλου. Συνδιοργανωτής είναι η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών. Μετέχει επίσης το ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.(Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων). Tον δίσκο θα παρουσιάσει η φιλόλογος Βίκυ Ματζώρου.

Το cd περιέχει 11 τραγούδια με ελληνικούς στίχους, εμπνευσμένους από προσωπικά βιώματα αλλά και το ευρύτερο πολιτικό-κοινωνικό γίγνεσθαι. Η μουσική είναι εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση και jazz-blues επιρροές. Η ενορχήστρωση είναι ένας αρμονικός συνδυασμός από ξύλινα και χάλκινα πνευστά, φλάουτο- όμποε-αγγλικό κόρνο-κλαρινέτο-τρομπέτα-τρομπόνι, κρουστά, κιθάρα κλασσική-ακουστική-ηλεκτρική, μαντολίνο, μπουζούκι, κανονάκι, ούτι, πιάνο, άρπα και έγχορδα βιολιά-βιόλα- τσέλο-κοντραμπάσο. Στο εν λόγω cd συμπεριλαμβάνεται ένθετο δίγλωσσο (ελληνικά – αγγλικά) έντυπο με στίχους, κείμενα, πληροφορίες και φωτογραφίες.

Στίχους και κείμενα από το δεκαεξασέλιδο δίγλωσσο (ελληνικά – αγγλικά) ένθετο έντυπο του δίσκου θα διαβάσει ο φιλόλογος Λεωνίδας Χριστοδουλίδης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα ακουστούν εμβόλιμα μέρη από το συμφωνικό έργο του συνθέτη «Δελφοί». Τα τραγούδια του δίσκου θα ερμηνεύσει το έντεχνο επταμελές μουσικό σύνολο της «ΕΥΛΑΛΟΥ ΑΡΓΟΥΣ», που το αποτελούν -κατ’ αλφαβητική σειρά- οι παρακάτω μουσικοί: Φώτης Αζίζης, τρομπέτα, Κώστας Ζάρπας, πιάνο, syntheziser, Γιάννης Καραμανιώλας , κοντραμπάσσο, Θεόδωρος Κουτσοβαγγέλης, τραγούδι, κιθάρα ακουστική-ηλεκτρική, φυσαρμόνικα, Θωμάς Σκοτίδας τραγούδι, Ιόλη Σκούρτη, τραγούδι, Μιχάλης Τσιντσίνης κρουστά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση βιβλίων και δίσκων ακτίνας και βινυλίου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που –μαζί με το cd «Μολών λαβέ» θα διατίθενται στους ενδιαφερομένους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου