ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου τιμά τους ευεργέτες της

η-λαϊκή-βιβλιοθήκη-βόλου-τιμά-τους-ευε-256643

Ενας χρόνος πέρασε από τον θάνατο της Μαρίας Σπέντσα, θυγατέρας του κληροδότη και ιδρυτή της Βιβλιοθήκης Δαμιανού Κυριαζή, και η Διοικητική Επιτροπή του Ιδρύματος τελεί ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο στη μνήμη της την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Mητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Η θανούσα, με ιδιόχειρη διαθήκη, κληροδότησε μεγάλο μέρος διαμερισμάτων της Πολυκατοικίας ΚΙΣΣΟΣ που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (Δημητριάδος – Ιωλκού και Ιάσονος ), ώστε το ποσόν των ενοικίων που θα εισπράττει η Διοικητική Επιτροπή να διατίθεται για την καλύτερη λειτουργία της Βιβλιοθήκης, συνεχίζοντας το θεάρεστο ευεργετικό και πολιτιστικό έργο του πατέρα της.

Παράλληλα θα διαβαστεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη Δαμιανού Κυριαζή, καθώς και όλων, που με τις ευεργεσίες τους και τις πολύτιμες υπηρεσίες, πρόσφεραν σπουδαίο έργο στην φιλόξενη Εστία γνώσης και πολιτισμού , στα χρόνια της λειτουργίας της, που χαίρεται η πόλη μας.

Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου – Κληροδότημα Δαμιανού Κυριαζή, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, βρίσκεται στην Οδό Κωνσταντά με Κ. Καρτάλη και λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 2.30μ.μ, καθώς και δύο απογεύματα Τετάρτη και Πέμπτη (6-9μ.μ. ).Ιδρύθηκε το 1954 με πρωτοβουλία και δωρεά του Δαμιανού Κυριαζή, μεγάλου εμπόρου και επιχειρηματία, από τον Κισσό του Πηλίου.

Μετά την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων, την διαμόρφωση των χώρων, ανάλογα με τις ανάγκες λειτουργίας και τις απαραίτητες οργανωτικές διεργασίες –Λειτουργία –Διοίκηση κ.λπ.- ξεκίνησε να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες στην πόλη μας από το 1987. Ιστορικοί ερευνητές, φοιτητές, μαθητές και φιλαναγνώστες, συναντούν καθημερινά τη θερμή και φιλόξενη εξυπηρέτηση, στο αναγνωστήριο, ικανοποιώντας τις πνευματικές τους ανησυχίες.

Τα 70.000 βιβλία της Βιβλιοθήκης, που καλύπτουν θέματα επιστημών, τέχνης, λαογραφίας, τοπικής και παγκόσμιας ιστορίας, λογοτεχνίας κ.ά. είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας. Λειτουργεί επίσης τμήμα δανειστικής Βιβλιοθήκης, που καλύπτει τις ανάγκες των φίλων του βιβλίου και παρουσιάζει μεγάλη κίνηση. Εντυπωσιακός ο αριθμός των συμπολιτών που προσέρχονται καθημερινά στην Βιβλιοθήκη.

Η Διοικητική Επιτροπή διευρύνει τις δραστηριότητές της με οργάνωση διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, λογοτεχνικές βραδιές, τιμητικά αφιερώματα κ.ά. Διαθέτει επίσης την αίθουσα για εκδηλώσεις άλλων φορέων της πόλης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθεί καφές στην αίθουσα της Κατακόμβης του Ναού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου