ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδήλωση τιμής στον ερευνητή Απόστολο Δ. Παπαθανασίου

εκδήλωση-τιμής-στον-ερευνητή-απόστολ-259078

Με μια εκδήλωση αντάξια του λαμπρού έργου του, θα τιμηθεί στις 4 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και με ώρα έναρξης της σχετικής εκδήλωσης τις 6μ.μ., ο διακεκριμένος συμπολίτης συγγραφέας Απόστολος Δ. Παπαθανασίου. Μια εξέχουσα προσωπικότητα του πνευματικού Βόλου, που με το ερευνητικό έργο της φωτίζει τη μεσαιωνική και υστερομεσαιωνική ιστορία του ευρύτερου μαγνησιακού χώρου.

Την ημερίδα οργανώνουν το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ) και το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού (κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου (αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού), Μαγνήτων Κιβωτό, για τη διάσωση του Πολιτιστικού αποθέματος, Γ.Α.Κ Γεν. Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Μαγνησίας, Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών και Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου.

Στην αρχή της όλης εκδήλωσης, θα προβληθεί βίντεο με το εργοβιογραφικό του κ. Παπαθανασίου, που επιμελήθηκε ο Δρ. της Ιστορίας της Εκπαίδευσης Γιώργος Κοντομήτρος, και θα ακολουθήσουν οι παρακάτω ομιλίες:

Αθανάσιος Καραθανάσης, Ομότιμος Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: «Ο ακάματος ερευνητής της μεσαιωνικής Δημητριάδος».

Γιάννης Πατρίκος, Φιλόλογος, πρώην Λυκειάρχης: «Ο Απόστολος Δ. Παπαθανασίου και οι Μελισσηνοί της Δημητριάδας κτήτορες ιερών μονών».

Αννίτα Πρασσά, Δρ. Ιστορικός, Προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. – Αρχείων Ν. Μαγνησίας: «Προσεγγίσεις της νεότερης θεσσαλικής ιστορίας στο έργο του Απόστολου Δ. Παπαθανασίου».

Σπύρος Μαρδέλης, Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου: «Απόστολος Δ. Παπαθανασίου: Η δικηγορία ως κοινωνική προσφορά».

Στη συνέχεια, και μετά από καταληκτική παρέμβασή του, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος θ’ απονείμει στον κ. Παπαθανασίου τον «Χρυσό Σταυρό» της Μητροπόλεως Δημητριάδος και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την απονομή στον ίδιο και τιμητικής πλακέτας εκ μέρους των διοργανωτών φορέων και την αντιφώνηση του τιμώμενου.

Σημειώνεται τέλος πως την εκδήλωση θα συντονίσει η μουσειοπαιδαγωγός και πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων του Βόλου Μαρία Σπανού, στη διάρκεια δε της ίδιας θα λειτουργήσει έκθεση του συγγραφικού έργου του κ. Παπαθανασίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου