ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βραδιά μουσικής και λόγου στον Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στις Μηλιές

βραδιά-μουσικής-και-λόγου-στον-ναό-παμ-362001

Την Τετάρτη 16 Αυγούστου, στις 20:30, θα παρουσιαστεί μία ιδιαίτερη βραδιά μουσικής και λόγου, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην πλατεία Μηλεών, από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου σε συνεργασία με τον Φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Η εκδήλωση αποτελεί τη δεύτερη στάση, μετά την πρώτη, πετυχημένη παρουσίαση το Σάββατο 5 Αυγούστου, στον κήπο του «Αθανασάκειου» Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, μιας μικρής περιοδείας εκδηλώσεων οι οποίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ετήσιου πανελληνίου προγράμματος που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Σε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους σε όλη τη χώρα έχουν προγραμματιστεί, όπως κάθε χρόνο, ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις. Ο Δήμος Βόλου και η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ επί σειρά ετών έχουν παρουσιάσει, σε συνδιοργάνωση με σημαντικούς φορείς όπως η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, σειρά ποιοτικών εκδηλώσεων σε ατμοσφαιρικούς χώρους όπως στον κήπο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου και στον αρχαιολογικό χώρο της Ν. Αγχιάλου.

Το φετινό πρόγραμμα έχει το γενικότερο τίτλο «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι», πάνω στο γνωστό στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, όπου η Μουσική, η Ποίηση και ο Χορός συναντούν τον Έρωτα, και το Φεγγάρι του Καλοκαιριού συνδέοντας ποιήματα Ελλήνων ποιητών με ένα ρεπερτόριο μουσικής από τη μπαρόκ εποχή ως τον 21ο αιώνα.

Πρόκειται για μια πρόταση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου με τη συμμετοχή των ηθοποιών Γρηγόρη Γαλάτη και Νιόβης Κωστοπούλου, του Σεξτέτου Εγχόρδων της Καμεράτας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου. Παράλληλα θα προβάλλεται το εικαστικό έργου “Moonrise” της Eugenia-Alana Mitsanas. Θα προηγηθεί ξενάγηση στον ιστορικό χώρο του ναού, με το ειδικό εικονογραφικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, διάρκειας μισής περίπου ώρας. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 20:00.

Δύο μέρες μετά, στις 18 Αυγούστου, η ίδια παράσταση θα παρουσιαστεί στο υπαίθριο Θέατρο του Χόρτου στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ Χόρτου, που διοργανώνει το Κοινωφελές Ίδρυμα Αγγελίνης – Χατζηνίκου, όπου συμμετέχει και η χορεύτρια Μαρία Κυρμά.

Συνεχίζονται λοιπόν οι φεγγαρόλουστες βραδιές με μαγευτική μουσική και Λόγο, φωνές και οργανικές δεξιοτεχνίες με τον συνδυασμό των τεχνών, στην καρδιά του καλοκαιριού και σε κάθε γωνιά του διευρυμένου Δήμου Βόλου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου