ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας

πανελλήνια-γιορτή-μανιταριού-τρούφα-377640

Η τέταρτη κατά σειρά από το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου

Την «4η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφας», διοργανώνει και φέτος το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου σε συνεργασία με τους παραγωγούς μανιταριού τρούφας του Πηλίου.

Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στο πλαίσιο της συνάντησης τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Καμάρα Αργαλαστής Πηλίου στο κτήμα «Πατιστή» στις 1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου.

Θα γίνουν ομιλίες από τον Δρ. Στέφανο Διαμαντή, δασολόγο – μυκητιλόγο τέως τακτικό ερευνητή του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, με θέμα «Στη χώρα μας χρειάζεται υποστήριξη και νομοθετική ρύθμιση», της κ. Ελευθερίας Τζιάτζιου, συλλέκτριας και παραγωγού τρούφας, με θέμα «Σημαντική η ευκαιρία καλλιέργειας τρούφας σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας μας», αλλά και ομιλία από εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

Επίσης, θα γίνει προβολή ταινίας με θέμα το μανιτάρι τρούφας.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ο Εκπολιτιστικός Επιμορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Πηλίου «Οι Αφέντρες των Αφετών», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργαλαστής «Σπάλαθρα» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυνόβρυσης.

Θα υπάρχουν περίπτερα πώλησης αγροτικών προϊόντων με μανιτάρια τρούφας, θα γίνουν σεμινάρια για τα μανιτάρια τρούφας, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις,γευσιγνωσία και παρασκευή πηλιορείτικων παραδοσιακών εδεσμάτων με μανιτάρια τρούφας.

Ο Φώτης Παρασκευαΐδης θα μαγειρέψει εδέσματα με μανιτάρια τρούφας για όλους τους παρευρισκόμενους και θα προσφέρεται δωρεάν κρασί από τους οινοπαραγωγούς της Αργαλαστής Λάζαρο Καριπίδη, Δημήτρη Μυλωνά, Δημήτρη Πατιστή, Νικόλαο Ρακή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου