ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χορωδιακή συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο

χορωδιακή-συνάντηση-στο-πνευματικό-κ-466065

Χορωδιακή συνάντηση διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων Παιδοπόλεων αύριο Κυριακή 14 Μαΐου στις 8μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού στον Βόλο, συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 10 χρόνων του. Συμμετέχουν η Χορωδία – Μαντολινάτα Αργοστολίου Κεφαλονιάς και η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι».

Σειρά εκδηλώσεων με ποικίλο περιεχόμενο και πολλαπλές αναφορές διοργανώνεται φέτος για τα 10 χρόνια λειτουργίας του, που ήταν γεμάτα με επαναφορά αναμνήσεων, δράσεων, πρωτοβουλιών αλλά και ενδείξεων νέων σταθερών προοπτικών.

Η Χορωδία – Μαντολινάτα Αργοστολίου ιδρύθηκε το 1980 για να συνεχίσει τη μεγάλη παράδοση της Κεφαλονιάς στη χορωδιακή μουσική και σε χορωδιακά σχήματα. Από την ίδρυσή της μέχρι το 2010, τη Χορωδία διεύθυνε ο Βασίλης Μουντάκης. Από το 2011 μέχρι το 2014, τη διεύθυνση της Χορωδίας Αργοστολίου ανέλαβε ο Άγγελος Μουρελάτος. Η χορωδία συνοδεύεται στις συναυλίες της από 12μελή μαντολινάτα, που στολίζει ακόμη περισσότερο την απόδοση των τραγουδιών.

Η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι», συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής. Ξεκίνησε το 1988 ως μία παρέα Μικρασιατών, κυρίως Εγγλεζονησιωτών, που μέσα από το τραγούδι εξέφραζαν τον πόνο, τη νοσταλγία και την αγάπη τους για τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας. Τη χορωδία διηύθυναν κατά σειρά ο Νίκος Δεμίρης, η Βίκυ Ευθυμίου και η Λία Λεφάκη και σήμερα τη διευθύνει η μαέστρος Στάσα Τζάλλα. Θα συνοδεύεται από τους μουσικούς Ζήση Γεωργαλιό στο κανονάκι, τον Αντώνη Βούλγαρη στο λαούτο και τη Φανή Μπαρμπή στα κρουστά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου