ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημιουργία με ένα κλικ

δημιουργία-με-ένα-κλικ-497999

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η 45η έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας του «Διαύλου», του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, στο εκθετήριο του Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων και Ενηλίκων, στον «Δίαύλο», στην οδό Σκενδεράνη 11.

Στην έκθεση συμμετέχουν με 56 έργα τους 7 μέλη της ομάδας που παρακολουθούν φέτος τον 3ο κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας που πραγματοποιούνται στον «Δίαυλο», με επιμορφωτή τον Λέοντα Μουρτζούκο. Εκθέτουν οι Γιώργος Βόντζος, ο οποίος «καταστρέφει» και φωτογραφίζει τα εσωτερικά καθημερινών ηλεκτρικών συσκευών στην φωτογραφική ενότητα «Internal Macro». Ο Αντώνης Εληάς, ο οποίος με τα «ΔΙΑΦΥΓ-ΟΝΤΑ» καταθέτει μια προσπάθεια αλληγορικής φωτογραφικής αποτύπωσης της εξαναγκασμένης κι επίπονης πορείας πολλών συνανθρώπων μας αναζητώντας την λύτρωση από κάθε είδους «διωγμό». Ο Βασίλης Καζεπίδης συμμετέχει με την ενότητα «Under the rainbow» και επισημαίνει ότι είναι μια οπτική γωνία ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα, από τις εικόνες που βλέπουμε και «Δεν βλέπουμε». Η Μαρία Καζεπίδου με την ενότητα «Desperation» ισχυρίζεται ότι στην καθημερινότητά μας πολλές φορές ερχόμαστε σε σημείο απελπισίας… αλλά πάντα υπάρχει και ο από μηχανής θεός! Ο Θεόδωρος Καρακασίδης με την ενότητα «Αλλάζοντας θέση» αναφέρει ότι οι φωτογραφίες του αποσκοπούν στο να τονίσουν τους διαφορετικούς τρόπους που αντικατοπτρίζεται η πραγματικότητα και δεν τους αντιλαμβανόμαστε καθώς «οδηγούμε» (σ)τη ζωή μας πάρα μόνο όταν «κατεβούμε» από το «όχημά» μας.

Ο Μιλτιάδης Κωστούλας με την ενότητα «Abandoned & Decayed» υπογραμμίζει ότι η φωτογράφηση ενός νέου κτηρίου δύσκολα είναι κάτι περισσότερο από αυτό που δείχνει. Τα ερείπια, η σκουριά και η παρακμή κάνουν το κτήριο γοητευτικό και δημιουργούν μια αίσθηση «στοιχειωμένου», γιατί ο χρόνος έχει σταματήσει σε άλλη εποχή. Ίσως κάτι παίρνουμε από τη δική τους αθανασία. Ο Παναγιώτης Χαρίλας με την ενότητα «Frozen» μας λέει ότι ο πάγος αλλάζει τη συμβατική μορφή των αντικειμένων που περικλείει-φυλακίζει δημιουργώντας νέες ενδιαφέρουσες μορφές.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 8 τις Μαΐου και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2421033692 και στην ιστοσελίδα www.doepap.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου